skip to Main Content
Onderzoek gestart naar vermeende seksuele misbruiken aardbeien pluksters Huelva
Publico

Onderzoek gestart naar vermeende seksuele misbruiken aardbeien pluksters Huelva

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Vermeende selsuele misbruiken aardbeienoogst Huelva

Publico

HUELVA – Het gerechtelijk parket in de stad Huelva is een onderzoek gestart naar mogelijke gevallen van arbeids- en seksueel misbruik van seizoensarbeiders die hoofdzakelijk bestaan uit immigranten in de aardbeienoogst campagne in de provincie Huelva. Het gaat in de meeste gevallen om vrouwelijke Marokkaanse uitzendkrachten die door veelal Marokkaanse voormannen misbruikt worden.

UPDATE: Inmiddels heeft de politie de 47-jarige verdachte aangehouden maar ook weer vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Het blijkt om de verantwoordelijke over het personeel te gaan die dus blijkbaar misbruik heeft gemaakt van zijn situatie.

Naar aanleiding van een televisie uitzending op het Spaanse televisiekanaal La Sexta is het parket in Huelva een onderzoek gestart naar de vermeende misbruiken van seizoensarbeiders. Volgens de krant 20 Minutos hebben bronnen binnen het Openbaar Ministerie aangegeven dat men afgelopen donderdag opdracht heeft gegeven om de zaak te onderzoeken.

Men dient eerst de vrouwen die gedwongen werden om seks te hebben te identificeren, iets wat een moeilijke zaak zal worden omdat de vrouwen bang zijn hun verhaal te vertellen uit angst voor represailles. Er dienen daarna aangiftes geformuleerd te worden waarna men over kan gaan tot een officieel onderzoek om de daders te vinden.

Het vreemde is dat voordat de tv-documentaire door La Sexta werd uitgezonden er ook al verhalen waren van seksueel misbruik bij de immigranten die naar Huelva komen voor de aardbeienoogst maar daar werd niets mee gedaan. De druk is na de tv-productie echter groter geworden waarna men eindelijk actie onderneemt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. In de titel : VERMEENDE SEXUELE MISBRUIKEN ….Vermeende wil volgens mij en het verklarend woordenboekje zeggen : Zaken die niet echt bestaan en zomaar uitgevonden worden !!! Als het vermeend is kan er dus nooit vervolging uit voort komen !!

 2. Niets nieuws onder de zon, de politiek doet niets maar dan ook niets met alle aangegeven problemen totdat het een keer op TV komt en dan wordt er ineens wel aandacht aan besteed. We zijn dan ook geen burgers in Spanje maar onderdanen die alles maar moeten pikken.

  1. Weerzinwekkend wat daar in Huelva gebeurde.
   Ja leo, er moet hier in Spanje nu eenmaal eerst iets ernstigs gebeuren, voordat men optreedt.
   De overheid heeft nu eenmaal geen visie voor preventieve maatregelen, om bijvoorbeeld simpele drempels te plaatsen op de wegen langs de strand-boulevards, men scheurt hier met 50 km over die wegen en je kunt er op wachten dat er vandaag of morgen een rennende kleuter wordt aangereden.
   En ook die man die een tijd geleden zijn hond liet lopen over een grote publieke roltrap, bewaakt door camera’s, maar er gebeurt niets. (of de camera’s doen het niet, of de politie loopt hier niet warm voor)
   Zo ook op de enorme velden waar men fruit en groente teelt, heel goed dat de TV daar aandacht aan heeft besteedt en hopelijk worden die barbaren door hun slachtoffers aangewezen als dader.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken