Google Maps gaat corona-brandhaarden aangeven in de Android en iOS app

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Google Maps
Beeld: Google Maps

MADRID – Google Maps zal binnenkort op de populaire smartphone app ook de corona-brandhaarden in Spanje en 219 andere landen aangeven. Google Maps doet dat door een ‘layer’ ofwel laag die net zoals fietspaden, satelliet of openbaar vervoer ook voor Covid-19 informatie gekozen kan worden.

Google Maps is de laatste jaren steeds meer aan het groeien als een sociaal netwerk en grote bron van informatie over zowel restaurants, bars, hotels, steden, bezienswaardigheden en routes. Maar Google Maps wil nu ook de gebruikers waarschuwen en informeren over de corona-brandhaarden (brotes) door deze te vermelden op de kaarten.

Als je de informatie rondom coronavirus wil zien moet je in de lagen (rechtsboven op het scherm) kiezen voor ‘Covid-19 info’, een optie die bij zowel de iOS en Android Google Maps smartphone app te zien zal zijn. Op het moment van schrijven is de optie in ieder geval bij de redactie nog niet actief maar dat zal snel gebeuren, zo geeft Google aan. 

De informatie die over de corona-brandhaarden of Covid-19 getoond wordt zal het gemiddelde zijn van de afgelopen zeven dagen per 100.000 inwoners waarbij ook nieuwe besmettingsgevallen vermeld zullen worden.

De ‘Covid-19 info’ optie zal beschilbaar zijn in maar liefst 220 landen waarbij gebruik gemaakt wordt van informatie afkomstig van o.a. de Universiteit Johns Hopkins, The New York Times en Wikipedia maar ook de Wereldgezondheidsorganisaties, Ministeries van Volksgezondheid in diverse landen en ziekenhuizen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.