menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederland geeft geel reisadvies voor de Canarische Eilanden

Nederland geeft geel reisadvies voor de Canarische Eilanden
Beeld: 123rf (aangepast)

Nederland geeft geel reisadvies voor de Canarische Eilanden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In navolging van Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zal Nederland op dinsdag 27 oktober ook de Canarische Eilanden op geel zetten. Dit nieuws is nog niet officieel bevestigd te zien op de website van Nederlandwereldwijd maar is maandag 26 oktober wel al bevestigd door diverse Nederlandse kranten en websites . Dat betekent dus dat de Canarische Eilanden een geel reisadvies krijgen (let op, veiligheidsrisico’s) en dat er weer gereisd kan worden naar de winterzon.

Vanaf dinsdag 27 oktober mogen de Nederlanders weer op vakantie naar de Canarische Eilanden omdat het Ministerie van Buitenlandse Zaken dan de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, El Hierro, la Palma en La Graciosa op geel plaatst. 

De rest van het vasteland van Spanje inclusief de Balearen eilanden blijft vooralsnog op oranje staan (alleen noodzakelijke reizen) maar de 8 Canarische Eilanden krijgen de gele kleur (let op, veiligheidsrisico’s).

KLIK HIER voor de website van Nederlandwereldwijd.nl

Sinds 24 oktober kunnen de Duitsers weer naar de Canarische Eilanden reizen nadat men in Duitsland deze autonome regio van de lijst van risicogebieden had gehaald. Daarna volgde het Verenigd Koninkrijk wat op zondag 25 oktober de Canarische Eilanden weer te openen voor de Britse toeristen.

België heeft op vrijdag 16 oktober het Canarische eiland La Palma op groen geplaatst (reizen is mogelijk. Hygiëne en afstandsregels zijn nog steeds van toepassing) terwijl de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro de oranje kleur hebben (de Belgische autoriteiten adviseren een verhoogde waakzaamheid of reizen is mogelijk, maar de autoriteiten van dit land leggen reizigers uit België een COVID-test en/of quarantaine op) en de eilanden Tenerife en la Gomera op rood (reizen worden ten zeerste afgeraden door de Belgische autoriteiten of de autoriteiten van het land verbieden niet-essentiële reizen vanuit België.).

Nederland heeft het reisadvies voor heel Spanje op 25 augustus aangepast van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) waarna het reizen naar Spanje veel lastiger werd. Er gold een dringend verzoek om na terugkomst uit Spanje 10 dagen in thuisquarantaine te gaan terwijl de toeristische reizen werden afgeraden.

Met een geel reisadvies komt het dringende advies voor de thuisquarantaine te vervallen en opent dit de deuren voor de reisbranche en luchtvaartmaatschappijen om weer reizen en vluchten aan te bieden zodat men van de winterzon kan genieten op de Canarische Eilanden.

Sinds zondag 25 oktober geldt voor heel Spanje een avondklok van 23 tot 6 uur behalve voor de Canarische Eilanden omdat de corona-situatie daar veel beter is dan in de rest van Spanje (met gemiddeld 100 gevallen per 100.000 inwoners). Wel gelden er nog speciale corona-maatregelen op de Canarische Eilanden zoals verplicht het mondkapje dragen, rookverbod op straat, handen wassen en de anderhalve meter afstand.