Waar kan de coronapas gaan gelden in de Valencia regio?

Waar kan de coronapas gaan gelden in de Valencia regio?
Beeld: Spanjevandaag

Waar kan de coronapas gaan gelden in de Valencia regio?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Op donderdag heeft de regionale overheid de plannen voor de invoering van een coronapas in de Valencia regio aangenomen. De plannen worden nu verstuurd naar het regionale Hooggerechtshof die daarna zal beslissen of het invoeren van een ‘pasaporte Covid’ noodzakelijk is of niet in de provincies Valencia, Alicante en Castellón. Het gaat bij de coronapas om het Europees digitaal coronacertificaat.

De Generalitat Valenciana heeft de plannen voor de invoering van een regionale coronapas in de Valencia regio naar de Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) gestuurd en wacht op een antwoord. Mocht dat goedgekeurd worden, net zoals in Catalonië, Aragón, Galicië, Navarra en Balearen, dan zal de coronapas vanaf 3 december voor een periode van 30 dagen ingevoerd worden.

Dat zou dus betekenen dat de ‘pasaporte Covid’ zal gelden tijdens de komende feestdagen van de ‘Puente de la Constitución op 6 december en tijdens kerstmis. Ondertussen is er ook meer bekend over waar een coronapas-verplichting zal gelden in de valencia regio, te weten:

  • Horeca zoals bars en restaurants waar meer dan 50 personen binnen kunnen.
  • Nachthoreca zoals discotheken, feest- en danszalen en pubs.
  • Tijdens bezoek aan bejaardencentra en verzorgingstehuizen (publiek en privé).
  • Tijdens bezoek aan ziekenhuizen (publiek en privé).
  • Muziek festivals en optredens (binnen en buiten).
  • Bingo’s en casino’s met horeca.
  • Bij bruiloften en communies.

De coronapas zal voorlopig niet gelden voor terrassen en horecaruimtes in de buitenlucht, in winkels, winkelcentra, bioscopen, theaters, sportscholen en bij sportevenementen zoals voetbalstadions.

De controle van de coronapas zal gebeuren met een speciale smartphone app die ontwikkeld is en gebruikt kan worden door het personeel bij die plaatsen waar een coronapas verplicht wordt.

De coronapas of ‘pasaporte Covid’ waarover gesproken wordt is niets meer of minder dan het Europees digitaal coronacertificaat of ‘Certificado COVID Digital de la UE’ dat in Nederland en België aangemaakt kan worden via de smartphone apps (internationale QR-code). Inwoners van de Valencia regio kunnen hun ‘Certificado COVID Digital de la UE’ via DEZE WEBSITE downloaden en uitprinten of als PDF opslaan op de smartphone. Om het document aan te vragen heb je een SIP-nummer nodig van de Sociale Zekerheidskaart, moet je de geboortedatum invullen en krijg je een SMS om je identiteit te bevestigen. BELANGRIJK: alleen een Spaans mobiel nummer is geldig.

In het geval van Spanje gaat het bij de coronapas om het 3G-model. Dat wil zeggen volledig gevaccineerden mensen, als je de afgelopen 6 maanden hersteld bent van Covid-19 of als je een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur of een antigeentest van maximaal 48 uur kunt laten zien voor niet-gevaccineerde mensen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.