Zes Spaanstalige liedjes in de Nederlandse Top 2000 dit jaar

Zes Spaanstalige liedjes in de Nederlandse Top 2000 dit jaar
Beeld: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het radio en tv moment van het jaar is sinds 25 december 00.00 uur weer van start gegaan in Nederland, 8 uur eerder dan normaal. We hebben het natuurlijk ook over de Top 2000 met de beste en meest gestemde nummers allertijden die gedurende 7 dagen te horen zijn. Iedereen weet wie de nummer een is dit jaar (‘Roller Coaster’ van Danny Vera mocht je het niet weten) maar hoeveel Spaanstalige liedjes staan er in 2020 in de Top 2000.

Dit jaar wordt de Top 2000 zonder live publiek uitgezonden maar dat betekent niet dat de pret en meezingmomenten minder leuk en gezellig zijn tijdens de kerst in Nederland. Iets dat ook tijdens de tv-uitzending te merken is met de live beelden van Nederlandse huishoudens.

Zoals altijd zijn er natuurlijk praktisch alleen Engelstalige liedjes te horen maar ook Nederlandstalig, Duits, Frans, Italiaans en natuurlijk ook Spaanstalige hits. De redactie had even een niets-te-doen momentje en we hebben de hele lijst en dus alle 2000 liedjes afgespeurd op zoek naar de Spaanstalige krakers dit jaar. Klik hier voor de hele lijst.

Spaanse nummers

Het eerste Spaanstalige lied in de Top 2000 lijst is van het Spaanse Mecano met ‘Hijo de la luna’ uit het jaar 1990 en op plaats 1919.

Het tweede Spaanse lied is van Julio Iglesias met ‘Quiero’ uit 1976 op plaats 1730.

Het derde Spaanstalige lied is van Manu Chao met ‘Me gustas tu’ uit 2001 op plaats 1616.

Het vierde half Nederlands gezongen en half Spaanstalige nummer is van Emma Heesters & Rolf Sanchez met ‘Pa olvidarte’ uit 2019 op plaats 1152. Het is de eerste keer dat dit nummer in de lijst staat.

Het vijfde Spaanstalige lied is van Santana met ‘Samba Pa Ti’ uit 1970 op plaats 489.

Het zesde lied dat in het Spaans, in dit geval Cubaans, wordt gezongen is van de Buena Vista Social Club met ‘Chan Chan’ uit 1997 op plaats 486.

Als extra vermelding plaatsen we in ons overzicht ook het lied van de Counting Crows & Blof met ‘Holiday in Spain’ uit 2004 op plaats 277. Weliswaar geen Spaanstalig nummer maar natuurlijk gaat het wel over vakantie vieren in Spanje.

Een tweede extra vermelding is het geweldige en tijdloze ‘Barcelona’ van Freddie Mercury & Montserrat Caballé uit 1987 op plaats 190. Wie heeft het ‘Barcelonaaaaaaaaaaa’ nu niet meegezongen.

Wat is de Top 2000

De Top 2000 is een jaarlijks radioprogramma van het Nederlandse radiostation NPO Radio 2. Hierin worden de bij stemming 2000 populairst bevonden muzieknummers achter elkaar gedraaid. Jaarlijks kan in de eerste week van december, de zogenaamde Top 2000 Stemweek, vanaf 1 december op deze lijst worden gestemd.

De Top 2000 wordt sinds 1999 tijdens de laatste dagen van elk kalenderjaar uitgezonden. De eerste editie werd een groot succes. De zender, toen nog Radio 2 geheten, besloot hierop het programma voortaan jaarlijks te herhalen. 

De uitzending begint op eerste kerstdag en gaat non-stop door tot middernacht oudejaarsavond. De uitzending wordt alleen elk uur onderbroken door de STER reclame blokken en het NOS Journaal.

In 2020 is men 8 uur eerder begonnen met de Top 2000 uitzending zodat dit jaar ook de extra lange nummers uitgezonden kunnen worden in plaats van de album- of radioversies. De Top 2000 werd geopend door de legendarische radio dj Jeroen van Inkel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.