skip to Main Content

Duizenden de straten van Valencia op om te tegen corruptie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Redactie) Zaterdag was schijnbaar de dag van protesten in Spanje aangezien er in meerdere steden gedemonstreerd werd tegen de te flexibele abortuswetgeving in Spanje of tegen de betrokkenheid van Spanje bij de bombardementen in Libië. Ook in Valencia ging men de straten op maar in dit geval om te demonstreren tegen de corruptie in de autonome deelstaat. Volgens de organisatie zijn er zo’n 60.000 deelnemers geweest om onder andere tegen de regionale president Francisco Camps te demonstreren.

Niet alleen Camps was het doelwit van de demonstranten maar ook Carlos Fabra, de regionale president van Castellón, de burgemeester van Valencia Rita Barberá, Alvaro Pérez en Ricardo Costa, alleen lid van de PP partij en sommigen betrokken bij de bekende Gürtel fraude zaak. Onder luid geschreeuw en met vele spandoeken liepen de demonstranten in een rustige optocht door de straten van Valencia. Er werden geen incidenten geregistreerd.

Overigens heeft de PP partij voor de demonstratie geprobeerd de demonstratie te blokkeren onder het mom dat het geen legale demonstratie zou zijn, iets wat de bewindslieden van de PP partij dus niet is gelukt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend