skip to Main Content
Honderdduizenden mensen de straten op uit protest tegen te lage celstraffen verkrachters
El Confidencial

Honderdduizenden mensen de straten op uit protest tegen te lage celstraffen verkrachters

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

El Confidencial

MADRID – De in veel ogen matige rechterlijk uitspraak in de “la manada” verkrachtings- een aanrandinsgzaak heeft vele honderdduizenden Spanjaarden de straten op gekregen in heel Spanje. La Manada is een groep jongens die tijdens de San Fermin feesten in Pamplona een meisje hebben aangerand en verkracht maar de rechter heeft de jongens nu alleen voor seksueel misbruik veroordeeld waar een veel kortere gevangenisstraf op staat.

De rechtszaak ging over vijf jongemannen die zichzelf “la manada” (de kudde) noemen en in 2016 tijdens de jaarlijkse San Fermin feesten in de stad Pamplona een meisje hebben aangerand en verkracht. De vijf jongemannen die voor de rechter stonden komen uit Andalusië en hebben in groepsverband een meisje uit Madrid verkracht. Dat gebeurde in een portiek in Pamplona toen het meisje meende dat ze met de jongemannen een stickie zou gaan roken maar daarna verkracht werd. De jongemannen namen het hele gebeuren op video op en deelden de dagen daarna de beelden, foto’s en teksten met vrienden. Veel van deze video’s en foto’s zijn later door de jongens verwijderd. Ook namen de jongens de mobiel mee van het meisje zodat zij de politie niet zou kunnen bellen. Het meisje werd na de verkrachting door omstanders opgevangen die wel de politie belden.

Uiteindelijk hebben rechters in Pamplona besloten de mannen voor slechts 9 jaar naar de gevangenis te sturen voor seksueel misbruik en niet voor, zoals de openbaar aanklager had gevraagd, 22 en 24 jaar celstraf voor seksueel geweld, diefstal met geweld en intimidatie. Uiteindelijk gaan Jose Angel Prenda, Angel Boza, Antonio Guerrero, Alfonso Cabezuelo Jezus en Jezus Escudero voor 9 jaar naar de gevangenis, mogen ze het slachtoffer binnen 500 meter niet benaderen en moeten ze haar compenseren met een totaalbedrag van 50.000 euro. Als de jongemannen de negen jaar celstraf erop hebben zitten worden ze nog eens vijf jaar onder toezicht gesteld.

De uitspraak van de rechter heeft voor veel ongeloof gezorgd in heel Spanje waarna er honderduizenden mensen de straten op gingen uit protest tegen deze rechtspraak. “No es abuso, es violación” ofwel het is geen misbruik het is verkrachting riep iedereen in vol ongeloof over deze uitspraak. Nabij de rechtbank waar de uitspraak bekend werd gemaakt moest de politie er aan de pas komen om veelal de vrouwelijke demonstranten tegen te houden. Samen met de manifestanten voor het Palacio de Justicia in Pamplona vonden er ook demonstraties tegen dit lage vonnis plaats in zo’n beetje alle grote steden in heel Spanje en is er over het algemeen veel ongeloof.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. en dat dan ook met een paar van die slapjanussen van rechters die dan wel anders over het misdrijf verkrachting zullen gaan denken misschien een beetje fisting er bij

 2. Deze gefrustreerde eikels moeten ze lekker in de bak bij een stel misdadige agressieve homo”s zetten, dan weten ze hoe het is om verkracht te worden en dat dan minimaal 9 jaar lang

 3. In de gehele westerse wereld bestaat de rechterlijke macht voor een groot deel uit rare, waarschijnlijk rode/linkse/humanitaire wangedrochten en wereldvreemde, arrogante en onwezenlijke figuren die schuim in de maatschappij houden dat eigenlijk definitief eruit verwijderd zou moeten worden. Wanneer stopt die waanzin op politiek en rechterlijk gebied die zo onmetelijk ver van de normale mens afstaat? Volk, steh auf und Sturm, brich los!!!!

 4. Ik vind het zeer erg, dat de vonnis is zoals het is, maar de straf is toch gelukkig iets harder dan in NL (of DK waar ik vandaan kom), zelfs met de lager vonnis. Iedereen weet nu ook wie deze mannen zijn, dus op social niveau worden ze hopelijk ook gestraft.

 5. Niet de. gerechtelijke macht daalt maar het moraal, respect en de hele samenleving.
  Dit soort gasten zou ik aan hun ballen gaan totdat ze jodelen for ever.
  Een clubje gekken die er zelfs trots op zijn wat ze gedaan hebben.
  Het zal je kind maar wezen,.

 6. Jongeren zijn ook vrijgesproken van diefstal met geweld en een misdrijf tegen de privacy.
  Dus als men de beelden deeld met anderen (waarschijnlijk ook op’t internet) is dit geen schending van de privacy ? Wat men op het internet post blijft voortbestaand ook al heb je deze daarna terug verwijderd.
  De rechter wou ook de kerk in’t midden houden en heeft er dan maar seksueel misbruik van gemaakt. (Rare kronkels hebben die daar)

  Seksueel misbruik, van 4 tot 10 jaar gevangenis straf.
  Seksuele agressie, van 6 tot 12 jaar oud gevangenis straf.

  Komen er vrij goedkoop vanaf.

 7. Laten we hopen dat het gerecht hun straf herziet in véél zwaardere straffen.In den belziek is het bijna dagelijkse kotst geworden dat vrouwen worden aangerand en het gespuis geen straf krijgt.

 8. Net als in Nederland komt dat tuig er weer af met een taakstrafje van een paar uur.
  Op deze wijze daalt het respect voor de rechterlijke macht naar 0.0.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken