skip to Main Content
De goedkoopste supermarkten van Spanje
Freepik

De goedkoopste supermarkten van Spanje

MADRID – De verschillen tussen de supermarkten en supermarktketens kunnen enorm zijn in Spanje. Zo zijn er verschillen van meer dan 3.500 euro per jaar in uitgaven in de goedkoopste en duurste supermarkten van het land. Volgens een onderzoek van de OCU, de Vereniging van Consumenten van Spanje, is de goedkoopste supermarkt van het hele land de Dani keten in de provincie Granada. De duurste supermarkt van Spanje is de Sánchez Romero keten in Madrid.

De Spaanse Vereniging van Consumenten (OCU) heeft 1.195 supermarkten in 65 steden en 30 online supermarkten in Spanje vergeleken waarbij gekeken werd naar diverse basisproducten die in elk winkelwagentje wel te vinden zijn. 

Daarnaast werd gekeken naar honderden andere producten die elke supermarkt in het assortiment heeft zoals verse groente en fruit, vlees, groente in blik en glas, drogisterij producten en schoonmaakproducten. In totaal heeft het team van de OCU 180.000 prijzen van 244 producten vergeleken.

LEESTIP: Aldi en Lidl supermarkten steeds populairder in Spanje

Jaarlijkse kosten

Gemiddeld geeft een Spaanse familie per jaar 5.113 euro uit aan aankopen in supermarkten, een stijging van 2,6% ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar heeft men opnieuw bij het onderzoek niet alleen gekeken naar merkproducten maar ook naar eigen merk producten gezien het feit dat dit segment steeds groter aan het worden is.

Al met al kan als conclusie getrokken worden dat er grote verschillen zijn in supermarktketens, de locatie van de supermarkten en diverse andere factoren als het op de prijzen aankomt. Het verschil tussen de goedkoopste supermarkt en duurste supermarkt van Spanje kan oplopen tot 3.550 euro per jaar.

Goedkoopste

Algemeen gezien kan de Alcampo als goedkoopste supermarktketen van Spanje gezien worden gevolgd door de Mercadona en daarna de Carrefour. Bij het OCU onderzoek is niet gekeken naar supermarkten als de Lidl en Aldi omdat bij deze winkels niet alle producten te vinden zijn die in de OCU boodschappenmand horen te zitten.

LEESTIP: De best gewaardeerde supermarkten in Spanje

Landelijk gezien is de Alcampo het goedkoopste maar lokaal gezien is de supermarktketen Dani in Andalusië het goedkoopste en regionaal de Supeco. Daar waar men jaarlijks aan basisproducten 4.345 euro uitgeeft in de Dani supermarkten is dat bedrag in de Alcampo 4.500 euro. Daarna volgen de supermarktketens Tifer, Familia, Vidal, Cash Fresh, Gadis en Gadis Hiper, Hiperdino en Ros Supermercados waarna Mercadona op de lijst staat met gemiddelde kosten van 4.746 euro per jaar.

Bekijk HIER alle resultaten van het 2019 onderzoek van de OCU.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Spa je is zo en zo 40 to 50% goedkoper dan Nederland en dat bedoel ik met alles. Voorbeeld in Orihuela is de liter prijs € 1.10, een driegangen diner met een fles Wijn tussen de €6 en € 8 je voel je belazerd als je in Nederland Terug komt.

  2. als wij in Madrid zijn gaan we altijd naar de beste supermakt ik vind wel dat de fruit afdelingen duur zijn ,in de stad zijn veel winkeltjes waar je fruit kan kopen En voor 10 euro heb je de hele week meer dan genoeg voorbeeld twee kilo perzikken 1.50 e mandarijnen drie kilo 2 euro koop dat maar eens in de mercado ben je 8 euro kwijt ik bedoel maar

  3. Aldi heeft de NAAM goedkoop te zijn maar is dat absoluut niet meer.
    Bovendien betalen zij hun personeel werkelijk schandalig slecht, nog slechter dan de Lidl.
    Ik kom dan ook bijna uitsluitend nog bij de Mercadona.

  4. Als men Aldi en Lidl niet meeneemt in het onderzoek is het bij voorbaat waardeloos. Beide ketens groeien flink, en niet alleen door de lagere prijs, maar ook door goede kwaliteit te leveren. En het assortiment, en het winkelbestand is meer dan verbeterd de afgelopen jaren. Pas als de OCU hun meet criteria veranderen zal het duidelijk worden waar de echte verschillen liggen.

    1. Ow ik kom juist steeds minder bij de Lidl omdat steeds meer produkten die de Lidl heeft elders ook te krijgen zijn. De Aldi kom ik maximaal 2x per jaar ik vind de Aldi erg duur. Ik gaat wel elke week naar de Mercadona waar ik vrijwel al mijn boodschappen vandaan haal.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken