UPDATE 87: +38 corona-doden en +182 positief geteste personen in Spanje

UPDATE 87: +38 corona-doden en +182 positief geteste personen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds onze laatste dagelijkse update over de coronavirus crisis in Spanje is het aantal op COVID-19 positief geteste personen op donderdag 28 mei met 182 (1.137) gestegen naar 237.906 (?) personen. Daarnaast zijn er ook nieuwe COVID-19 doden bijgekomen waardoor dit aantal met 38 (1) is gestegen naar 27.119 (?) overleden personen. Het aantal herstelde corona-patiënten wordt niet meer gepubliceerd maar is boven de 150.000 gestegen. Er zijn 301 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld waarvan 11 personen op de intensive care.

De gegevens over positief geteste personen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames worden elke dag door het Ministerio de Sanidad in de namiddag (rond 18:00 uur) bekend gemaakt in Spanje. Daarbij gaat het alleen om de positief op COVID-19 geteste personen in Spanje terwijl men er vanuit kan gaan dat er meer besmette personen zijn omdat niet iedereen getest wordt.

ATTENTIE: Omdat het Ministerie van Volksgezondheid opnieuw de telwijze heeft aangepast waarmee men op centraal niveau in Madrid rekening dient te houden met de telmethodes en informatie die dagelijks door de autonome regio’s naar het Ministerie worden gestuurd, worden niet meer de dagelijkse cijfers gepubliceerd maar gaat het om een periode van 7 dagen. Daarbij komen de cijfers van de afgelopen dagen niet meer overeen omdat het Ministerie het een en ander aan het bijwerken is. (dit is een van de redenen waarom we vorige week stopten met de publicatie)

Donderdag 28 mei

Dit zijn de dagelijkse gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid o.a. die HIER en HIER te vinden.

* Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal positief geteste personen en sterfgevallen hoger. Dit zijn echter de officiële cijfers.

Positief getest182 (1.137)
Overleden1 (38)
Ziekenhuisopnames301
Intensive Care11
Totaal positief getest237.906
Totaal hersteld *150.376 *
Totaal overleden 27.119 (?)
Totaal ziekenhuisopnames123.804(?)
Totaal Intensive Care11.389 (?)
* Het aantal actieve gevallen en herstelde personen wordt niet meer dagelijks gepubliceerd.

Grafiek: Aantal sterfgevallen per dag

Grafiek: Aantal positief geteste personen per dag

Grafiek: Totaal aantal sterfgevallen in Spanje

Grafiek: Totaal aantal positief geteste personen in Spanje

Oversterfte

Het werkelijke aantal mensen dat in Spanje overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus is hoger dan de gemelde aantallen die dagelijks bekend worden gemaakt. Het Ministerie van Volksgezondheid en het Sistema de Monitorización de la Mortalidad diaria (MoMo) monitoren de sterftecijfers in Spanje. Niet alle mensen die in Spanje overlijden zijn getest op COVID-19. Door naar het totaal aantal overledenen per week te kijken zoals bijgehouden door het MoMo – dus ongeacht de doodsoorzaak – ontstaat een completer beeld van de situatie in Spanje en kan er gesproken worden van een oversterfte.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.