Britten moeten een PCR-test hebben of gevaccineerd zijn om naar de Balearen te reizen

Britten moeten een PCR-test hebben of gevaccineerd zijn om naar Balearen te reizen
Beeld: Europa Press

Britten moeten een PCR-test hebben of gevaccineerd zijn om naar de Balearen te reizen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – Vanaf 30 juni kunnen de Britten weer wat makkelijker naar de Balearen eilanden reizen aangezien de Britse overheid de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera toegevoegd hebben aan de landen/gebieden met de kleur GROEN. Maar de Britten moeten om de Balearen binnen te mogen komen wel een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 72 uur voor aankomst in Spanje laten zien of volledig gevaccineerd zijn, zo meldde de Spaanse premier op maandag.  

Het Verenigd Koninkrijk heeft een corona-stoplicht waarmee de autoriteiten aangeven of het wel of niet mogelijk is om te reizen naar een ander land. Terwijl heel Spanje inclusief de Canarische Eilanden nog steeds de kleur GEEL heeft, krijgen de Balearen eilanden vanaf 30 juni 4 uur ‘s morgens als enige gebied in Spanje de kleur GROEN. 

GROEN betekent dat de Britten na terugkomst van Mallorca, Menorca, Ibiza of Formentera in eigen land niet 10 dagen in quarantaine hoeven te gaan maar nog wel een negatieve corona-testuitslag moeten laten zien. Daarnaast moeten de Britse reizigers twee dagen na thuiskomst een PCR-test laten afnemen.

Maar GROEN betekent niet dat de Britten zomaar de Balearen eilanden kunnen betreden want, zo meldde premier Pedro Sánchez op maandag, de Britse reizigers moeten ook voldoen aan dezelfde eisen als alle andere Europese reizigers. 

Dat betekent dat de Britten een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 72 uur voor aankomst op de Balearen moeten laten zien of volledig gevaccineerd moeten zijn en een vaccinatiebewijs hebben. De Britten beschikken niet over het digitale EU-Covid certifcaat omdat het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer is van de Europese Unie.

De Spaanse premier geeft in een radio interview aan dat Spanje wel maatregelen moet nemen omdat de corona-incidentie in het Verenigd Koninkrijk boven de 150 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen is gekomen. Met de PCR-test eis en/of het vaccinatiebewijs staat Spanje op de lijst van landen die dat ook eisen van Britse reizigers, zoals Duitsland, Frankrijk, Portugal en Malta. In Portugal en Duitsland is men zelfs nog verder gegaan en moeten niet-gevaccineerde Britten in quarantaine.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.