skip to Main Content
Zakenconflict heeft geleid tot brute moord op Nederlands stel Murcia

Zakenconflict heeft geleid tot brute moord op Nederlands stel Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Volgens de Spaanse en Nederlandse media heeft een zakelijk conflict van Lodewijk Severein geleidt tot de dood van het Nederlandse stel wat sinds 13 mei vermist was in Murcia. Zo wordt er gesproken over een vastgoedinvestering wat fout is gegaan. Er zijn drie verdachten aangehouden, een Spanjaard en twee Roemenen.

Afgelopen zondag werden er twee lichamen gevonden in de nabijheid van de plaats Alquerías, niet ver van de stad Murcia. Al moet er nog verder onderzoek worden uitgevoerd, de politie denkt dat het om Ingrid Visser en Lodewijk Severein gaat, mede vanwege het feit dat het om twee lange mensen gaat. De lichamen van het tweetal zijn echter dusdanig toegetakeld dat zonder DNA een bevestiging niet mogelijk is. De krant La Verdad schrijft dat de twee, met name Lodewijk, door de twee Roemenen flink gemarteld waarna ze in stukken zijn gehakt en  in vuilniszakken zijn begraven.

Lichamen

Deze lichamen werden uiteindelijk in een boomgaard in Alquerías gevonden nadat zij waarschijnlijk om het even zijn gebracht in een huis in de plaats Molina de Segura, zo’n 25 kilometer van Murcia. Een bekende van het tweetal, wat enkele jaren geleden in Murcia heeft gewoond, zou hen naar het huis hebben gelokt waar de twee Roemenen het vuile werk hebben opgeknapt. Het huis is na afloop goed schoongemaakt maar de politie heeft met speciale apparatuur kunnen achterhalen dat Ingrid en Lodewijk daar op brute wijze vermoord zijn.

Investering

Uiteindelijk is men de lichamen op het spoor gekomen nadat de Spaanse betrokkene en bekende van Ingrid en Lodewijk de politie naar de plaats waar ze begraven lagen heeft geleidt. Daarnaast heeft deze zelfde verdachte de politie geleidt naar het Roemeense tweetal welke later op maandag in Valencia konden worden opgepakt. Schijnbaar heeft de Spanjaard, een ex volleybal collega en trainer van Ingrid, de twee Roemenen in gehuurd nadat er een zakelijk conflict over een vastgoed investering tussen hem en Lodewijk was ontstaan. Het Nederlandse tweetal was naar Murcia afgereisd voor een vruchtbaarheidsbehandeling maar wilde schijnbaar ook geld zien van de Spaanse partner. Deze discussie leidde tot de gruwelijke moord op Ingrid en Lodewijk.

Zwanger?

Overigens menen oud collega’s van Ingrid dat zij al drie maanden zwanger was ten tijde van de moord. Dit moet later bevestigd worden na verder DNA onderzoek – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken