skip to Main Content
Plaza Mayor in Madrid bedekt met gras

Plaza Mayor in Madrid bedekt met gras

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Tot en met aanstaande zondag 1 oktober kunnen inwoners en bezoekers van de hoofdstad van Spanje genieten van iets heel speciaals. De Plaza Mayor van Madrid is namelijk door de lokale kunstenaar SpY omgetoverd tot een heus grasveld. We hebben het hier dan niet over kunstgras maar echt gras wat op een oppervlakte van 3.500 vierkante meter is neergelegd in het midden van het beroemde plein.

Met dit initiatief of kunstwerk wil men in Madrid de herfst welkom heten en daarnaast aangeven hoe het plein er vroeger uit heeft gezien toen er in het midden van het plein een waar park met gras, bomen en struiken te vinden was. Het bedekken van het centrale plein in Madrid heeft ook te maken met het 900-jarige jubileum van de Plaza Mayor.

Op donderdag ging het geïmproviseerde grasveld open voor het publiek en is dat 24 uur per dag tot aanstaande zondag te bezoeken. Veel toeristen en inwoners van de stad genieten dan ook met volle teugen van het grasveld en gaan er op liggen, met de bal spelen, picknicken etc. Nadat op zondag er een einde is gekomen aan het césped (gras in het Spaans) op de Plaza Mayor wordt het gras door een speciaal bedrijf weggehaald die er dan potgrond van maakt voor de planten.

Foto: AutoReisWinkel.nl

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Beste redactie,

  Gaarne rectificatie over het 900 jarig bestaan van het Plaza Mayor van Madrid, dit moet 400 jaar zijn!

  Mvg

 2. Beste redactie,

  Elke dag volg ik de interessante verhalen over alle bijzonderheden over ons Spanje.

  Toch vraag ik me bij dit bericht af of er niet 500 jaar teveel aan Plaza Mayor gegeven is???

  Met vriendelijke groet,

  Carla

 3. Misschien wil Barcelona dit veld wel hebben. Dan kan FCB voortaan hier zijn wedstrijden spelen voor het Catalaans kampioenschap!????

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken