skip to Main Content
“Spain in a Day” filmproject wordt documentaire met Spanjaarden als hoofrolspelers

“Spain in a Day” filmproject wordt documentaire met Spanjaarden als hoofrolspelers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

spaininaday1aMADRID – Afgelopen 24 oktober werd de Spanjaarden gevraagd hun zelf opgenomen video’s op te sturen naar de RTVE redactie in het kader van het “Spain in a day” project. Dat gebeurde dan ook massaal met meer dan 5.200 video’s over de dagelijkse gang van zaken van de Spanjaarden. Deze video’s worden uiteindelijk door de filmregisseuse Isabel Coixet aan elkaar gezet om een mooie documentaire van te maken.

De video’s kunnen nog steeds opgestuurd worden via deze website naar de redactie van RTVE maar deze moeten wel zijn opgenomen op 24 oktober 2015. Men heeft nog de tijd om tot 15 november de zelf opgenomen video’s toe te zenden, iets wat het afgelopen weekend door meer dan 5.200 mensen werd gedaan. Een team zal na 15 november beginnen met het uitzoeken van de leukste momenten om ze daarna te verwerken in een mooie documentaire over het dagelijkse leven van de Spanjaarden.

Het idee van filmregisseuse Isabel Coixet is zeker niet nieuw maar wel voor het eerst in Spanje. In 2011 maakte de Amerikaanse Ridley Scott al de documentaire “life in a day” waarbij mensen van over de hele wereld te zien waren in de documentaire. In “Spain in a day” kunnen Spanjaarden die in Spanje wonen of in het buitenland deelnemen door hun eigen gemaakte video’s op te sturen.

De Amerikaanse filmregisseur kreeg in 2011 maar liefst 80.000 video’s met meer dan 4.500 uur aan opnames binnen uit 192 landen. In Spanje staat de teller na een weekend al op 5.200 video’s maar men hoopt tot 15 november nog meer video’s binnen te krijgen over geboortes, huwelijken, feesten, natuur, etc. – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken