skip to Main Content
Helikopter gevuld met hasj neergestort nabij Marbella na botsing met elektriciteitsmast

Helikopter gevuld met hasj neergestort nabij Marbella na botsing met elektriciteitsmast

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

helikopter3MARBELLA – Bij een aanvaring van een helikopter met een elektriciteitsmast in de plaats Gaucín zijn de twee inzittenden om het leven gekomen. Nadat de Guardia Civil ter plaatse was na het ongeval vonden ze niet alleen een neergestorte helikopter met de twee overleden inzittenden maar ook tussen de 800 en 900 kilo hasj die het tweetal probeerde te smokkelen.

Het bizarre ongeval gebeurde in de plaats Gaucín, zo’n 30 kilometer van de populaire jetset badplaats Marbella in de provincie Málaga. De helikopter van het type BO-105 kwam in aanraking met een elektriciteitsmast en hoogspanningskabel die bij het ongeval ernstig beschadigd raakten. Het ongeval gebeurde rond 5 uur maandagmorgen.

Nadat de neergestorte helikopter was ontdekt door de gealarmeerde Guardia Civil constateerde men dat er een grote lading hasj in het apparaat aanwezig was. Het merendeel zat nog in het toestel maar enkele pakketten van de in totaal tussen de 800 en 900 kilo hasj lag buiten de helikopter.

Het is niet de eerste keer dat er van een helikopter gebruik wordt gemaakt om drugs Spanje binnen te smokkelen vanuit Marokko. De Serranía de Ronda is daarbij een geliefd deel van de streek vanwege de vele groene zones en kleine valleien en moeilijk toegankelijk terrein wat echter met een helikopter makkelijk te bereiken is. Meestal wordt gebruik gemaakt van donker geverfde helikopters die dan moeilijker te zijn tijdens de nachtelijke uren. Zo zijn er al eens vaker helikopters neergestort in de omgeving en ook regelmatig worden deze nachtelijke vluchten opgemerkt waarna de politie actie kan ondernemen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken