skip to Main Content
Ondernemers, hoteleigenaren en vakbonden willen geen toeristenbelasting in Málaga
Pixabay

Ondernemers, hoteleigenaren en vakbonden willen geen toeristenbelasting in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Toeristenbelasting in Málaga niet gewenst

Pixabay

MÁLAGA – Over het algemeen is men het eens in de stad Málaga, er moet geen toeristenbelasting komen om de toeristen van de stad mee te laten betalen aan de hoge kosten die het toerisme met zich meebrengt. De gemeente denkt over een vorm van belasting voor de bezoeker na maar de ondernemers, hoteleigenaren en vakbonden zijn allemaal tegen.

Málaga wordt als toeristenbestemming en city-break locatie steeds populairder en dat is te merken in de hoofdstad van de Costa del Sol. Vroeger wilde niemand naar de stad toe en werd deze alleen gebruikt vanwege het vliegveld maar de laatste jaren is het populair om de stad een dagje te bezoeken vanaf een kustplaats langs de Costa of om enkele dagen in Málaga te verblijven tijdens een city-break.

De enorme groei van toeristen brengt echter ook meer afval, drukte, volle bussen, meer water- en elektriciteitsverbruik en een ondercapaciteit van lokale politieagenten met zich mee. Het is de gemeente die met die miljoenen euro’s extra wordt opgezadeld en dus vindt de gemeente het niet meer dan logisch dat de toeristen een klein deel van die kosten bekostigen via een toeristenbelasting.

Over het algemeen wordt er in Spanje, ondanks de meer dan 80 miljoen buitenlandse vakantiegangers, geen toeristenbelasting gevraagd. Behalve in Catalonië en op de Balearen eilanden waar dit enkele jaren geleden werd ingevoerd.

In Málaga menen de ondernemers, hoteleigenaren en vakbonden dat een extra directe kostenpost zal zorgen voor minder toeristen die vanwege een toeristenbelasting een andere bestemming zullen zoeken. De vakbonden vinden het idee van een extra belasting voor toeristen op zich niet slecht maar niet alleen in Málaga want dat moet dan voor heel Andalusië gelden en voor de hele regio geregeld worden door de Junta de Andalucía.

Volgens de voorspellingen zal het toerisme dit jaar weer een 3,5% gaan stijgen in de provincie Málaga waardoor de inwonersaantallen verdubbeld of verdrievoudigd worden in de gemeenten langs de kust. Málaga kan dit jaar de magische grens van 30 miljoen internationale en nationale toeristen gaan halen in zowel Málaga stad alsook de kustplaatsen aan de Costa del Sol.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Is toch heel normaal dat je ook iets bijdraagt!
  Dat doen we al 40 jaar in een klein dorp in Oostenrijk, waarom dan niet in Spanje waar het zeker nodig is.

 2. Direct invoeren in heel Andalusie. Woon zelf in badplaatsje aan de Costa de la Luz en nu het seizoen is begonnen wordt het iedere dag viezer door alles wat maar op straat wordt gegooid. Vechten tegen de bierkaai en 50 centimos per dag per persoon merkt niemand.

 3. wat vindt de horeca sector daar van ???? minder toeristen minder inkomen ,altijd maar kakken op de gewone burger ¡¡¡

 4. Betalen toeristen in NL ook niet gewoon een klein bedrag per overnachting aan toeristenbelasting? Ben er al een tijdje niet meer geweest, maar volgens mij is dat al jaren zo.
  En bedragen van 5 euro per dag zoals Harm noemt, is vast niet eens nodig.
  Als je per persoon bijvoorbeeld 50 cent of 1 euro per overnachting zou vragen dan merken toeristen dat niet eens. Daar komt bij dat zeker Malaga nog een grote stad is die relatief goedkoop is….

  Er staat 30 miljoen toeristen kan dit jaar gehaald worden, laten we zeggen dat er dus hoe dan ook 20 of 25 miljoen echt gaan komen, die gaan echt niet dood van een euro meer of minder….mensen die die een week verblijven, zouden dan 7 euro per persoon extra kwijt zijn voor een hele week….kom op zeg, die ondernemers maken zich druk om niets.
  25 miljoen mensen, al zouden ze 1 nacht blijven, das dan 25 miljoen euro, kan de stad een hoop mee doen blijkbaar.

  En heel veel van die mensen zijn op een cruise en die maatschappijen betalen al dik geld om aan te mogen meren….nee, Malaga kan als ze het goed aanpakken gewoon toeristen blijven krijgen en daardoor de stad nog mooier en schoner krijgen.

  1. Ja natuurlijk betaald men in Nederland toeristenbelasting ik denk dat Nederland juist de uitvinders ervan zijn, het zijn gewoon verkapte Maffia praktijken. Vergeet niet dat men in Nederland achter bijna elk zelfstandignaamwoord uit het woordenboek BELASTING kan plaatsen.
   Nu is de Vliegtaks weer actueel om deze in 2019 in te voeren. Geld uit de mensen knijpen daar zijn de landelijke en plaatselijke overheden kampioen in.

 5. Met andere woorden komt het er neer dat de vaste bewoners betalen voor toeristische voorzieningen . Zoals schone stranden en vrije parkeer plaatsen en schone straten.
  Ik zie het veel aan de Costa de la Luz . met auto´s en bussen komen ze van uit het achterland zoals tortilla’s ,Sevilla en alle dorpen er om heen . Ze dragen allemaal de tassen met tortilla’s koeltassen met bier met zich mee.
  Als ze weg gaan ligt het strand en ook de parkeer plaatsen vol met afval. En de gratis parkeer plaatsen liggen de nodige vuile luiers . Zou het nu zo erg wezen dat een auto €5,- per dag betaald voor die voorzieningen en dat zelfde rond de hotels Waar de auto´s soms 2 weken onafgebroken staan of rond de flats waar ze met 3 gezinnen 1 flatje huren maar wel met 3 auto´s komen die daar 3 weken de straat bezet houden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken