skip to Main Content
Lichamen van Spaanse helikoptermilitairen gevonden op bodem van de Oceaan

Lichamen van Spaanse helikoptermilitairen gevonden op bodem van de Oceaan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

helikopter7aCANARIAS – Zoek- en reddingsdiensten van het Spaanse leger hebben woensdag niet alleen de cockpit van de vorige week neergestorte militaire helikopter gevonden op de bodem van de Atlantische Oceaan maar helaas ook de lichamen van de drie militairen die aan boord waren. De resten werden zo’n 500 kilometer voor de kust van Gran canaria gevonden. Zo maakte de Minister van Defensie donderdag bekend.

Met de vondst van de cockpit en de drie militairen is een einde gekomen aan een lange zoektocht en grote vraag over waar de militairen waren sinds het neerstorten van de helikopter. Er waren aaneenschakelingen van fouten rondom de berichtgeving van de militairen. Eerst was het het Spaanse leger wat de inzittenden had opgevist, daarna was het een Marokkaanse vissersboot die de militairen aan boord had maar men kon de vissersboot niet vinden. Als derde mogelijkheid werd er gedacht aan een ontvoering terwijl er ook nog de vierde mogelijkheid bestond dat de inzittenden samen met de helikopter op de bodem van de oceaan lagen, iets wat dus nu waarheid is geworden.

Men heeft dus nu eindelijk de drie militairen José Morales Rodriguez uit Barcelona, Saúl López Quesada uit Madrid en Jhonander Ojeda Alemán uit Gran Canaria gevonden. Vanaf het begin na het neerstorten van de militaire helikopter werden er fout op fout gemaakt door Defensie. Het begon allemaal met de valse redding van de militairen die levend en wel uit het water waren gered. Deze informatie was afkomstig uit Marokko en werd niet gecontroleerd voordat het bekend werd gemaakt door Defensie. De militairen zijn nooit door een Spaanse helikopter uit het water gehaald en ook niet gered door een Marokkaanse vissersboot blijkt nu – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken