skip to Main Content
Oudste man ter wereld op 113-jarige leeftijd gestorven in Spanje

Oudste man ter wereld op 113-jarige leeftijd gestorven in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BADAJOZ – De oudste man ter wereld is iets meer dan een maand na zijn 113e verjaardag overleden. Op 13 december vorig jaar vierde de oudste man van Spanje, Europa en de wereld nog feest in zijn geboorteplaats Bienvenida in het zuiden van de provincie Badajoz in Extremadura maar in de nacht van zondag op maandag is hij echter overleden.

“Marchena” zoals Francisco Nuñez Olivera ook wel genoemd werd in zijn geboorteplaats is rustig in zijn slaap gestorven, aldus de familie. Deze dinsdag werd al de begrafenis gehouden waarbij veel inwoners van het dorp, vrienden en uiteraard de familie aanwezig waren.

Nu Francisco is overleden is zal de plaatsvervanger van de titel “oudste man ter wereld” overgaan op de Japanner Masazou Nonaka die op 25 juli 1905 geboren werd en nu 112 jaar oud is. De langstlevende mens en oudste vrouw ter wereld is ook een Japanse, te weten Nabi Tajima die op 4 augustus 1900 geboren werd en nu 117 jaar oud is. De oudste vrouw van Europa woonde ook in Spanje, te weten Ana Vela Rubio die afgelopen december op 116-jarige leeftijd overleed in Barcelona.

Francisco “Marchena” Núñez Olivera werd geboren in Bienvenida in de regio Extremadura. Hij was negen jaar toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak en werd zelf in de jaren 20 veteraan tijdens de Rifoorlog. Verder was Francisco actief op zijn familieakker, waar hij olijfbomen en wijnstokken cultiveerde.

Núñez Olivera werd de oudste nog levende Spanjaard bij de dood van de 112-jarige oudste man ter wereld Salustiano Sanchez in 2013. Omdat Sanchez in de Verenigde Staten leefde, volgde hij in Spanje zelf de 111-jarige Francisco Fernández Fernández op, die tevens de oudste Europeaan was geweest. Na het overlijden van Philippe Vocanson op 18 januari 2015 werd hij ook de oudste Europeaan en na het overlijden van Yisrael Kristal op 11 augustus 2017 waarschijnlijk de oudste man ter wereld; dit is echter niet zeker omdat zijn geboortecertificaten verloren zijn gegaan tijdens een brand in de Spaanse Burgeroorlog.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken