skip to Main Content

Ontsnapte wolven in dierentuin Barcelona zorgen voor paniek

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Het waren enkele angstige momenten op woensdag in de dierentuin van Barcelona toen de bewaarders erachter kwamen dat er twee van de vijf wolven uit hun kooien waren ontsnapt en los rond liepen in de dierentuin waar op dat moment honderden bezoekers aanwezig waren. Het gaat om twee een vrouwtjes wolf en haar pup die door nog onbekende reden uit hun kooien konden ontsnappen om even te genieten van de vrijheid. Niet lang nadat de wolven waren ontsnapt konden deze gevangen worden binnen de dierentuin zelf en was de paniek voorbij.

De discussie rondom de veiligheid van de Catalaanse dierentuin is echter op dit moment het gesprek van de dag. Rond 10.50 uur werd er alarm geslagen toen bewakers erachter kwamen dat er twee wolven ontbraken, hoogstwaarschijnlijk zijn moeder en dochter geschrokken van het geluid van een vrachtwagen nabij de kooi die aan het laden en lossen was waarna de wolven over een muur sprongen om te ontsnappen.

De eerste wolf die de bewakers van het park in samenwerking met diverse politieagenten konden vangen, was de pup. Niet lang daarna kon ook de moeder gevangen worden door haar te verdoven. Op het moment van de ontsnapping waren er zo’n 900 bezoekers in het park waaronder 17 schoolkinderen. Er brak lichte paniek uit onder de bezoekers maar dit duurde echter niet lang.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend