skip to Main Content
Rusland zet als antwoord op Spanje’s uitzetting twee diplomaten uit het land

Rusland zet als antwoord op Spanje’s uitzetting twee diplomaten uit het land

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen maandag zette Spanje twee Russische diplomaten het land uit om daarmee in dezelfde lijn als Groot Brittannië, de Verenigde Staten en vele andere landen Rusland af te straffen voor de dood van de Russische ex-spion Sergéi Skripal die in Engeland vergiftigd werd. Als antwoord op de actie van Spanje heeft Rusland nu o.a. twee Spaanse diplomaten als persona non grata betiteld en het land uitgezet.

De Spaanse ambassadeur in Rusland werd op het matje geroepen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rusland waarbij hem verteld werd dat twee van zijn diplomaten het land moesten verlaten als represaille voor de Spaanse uitzetting van Russische diplomaten uit Spanje.

Afgelopen week hebben zo’n dertig landen waaronder het merendeel EU-lidstaten maar ook de VS, Canada, Australië en Oekraïne een totaal van 150 Russische diplomaten hun landen uitgezet als protest voor de vergiftiging van de Russische ex-spion op Brits grondgebied. Als antwoord op de uitzettingen van de landen heeft Rusland besloten ook diplomaten het land uit te zetten waaronder 23 Britten en 60 Amerikanen en de sluiting van de Amerikaanse ambassade in Sint Petersburg, net zoals de VS deed met de Russische ambassade in Seatlle.

De regering van Londen heeft Moskou ervan beschuldigd op 4 maart achter de vergiftiging van Skripal en zijn dochter Yulia in Salisbury te zitten waarbij een chemische agent gemaakt in Rusland werd gebruikt. Als steun voor de Britse beschuldiging hebben andere landen net zoals Groot Brittannië Russische diplomaten het land uitgezet. Afgelopen maandag stuurde ook Spanje twee diplomaten terug naar Rusland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Er is meer aan de hand dan wij allen vermoeden, als er zoveel landen over ee wereld reageren? Dan zal er wel een sluitend bewijs bestaan. Wie heeft jaren geleden dat lijnvliegtuig van Maleisian airways met al die Nederlanders neergehaald? Het russische leger, ontdaan van al hun insignes, was de grens met Oekraïne overgestoken, per ongeluk lijnvliegtuigje neergehaald en snel weg, daana verklaren dat het ofwel de rebellen, ofwel de Oekraïeners zelf waren! … het was wél een russische raket! De laatste jaren wordt Rusland steeds meer agressiever en steeds trachten ze er zich uit te liegen. Wordt tijd dat ze op de vingers worden getikt en dat er wel degelijk grenzen zijn aan alles!

  2. Ik weet bijna zeker dat de Russen de hand erin hebben gehad. Nieuwsgierig?
    Halbe Zijlstra is bij Poetin op zijn Datscha geweest.

  3. Bewijs dat de Russen hun eigen burgers in het buitenland ombrengen? Is er niet, want anders hadden we dat natuurlijk al lang gezien. Beter verwoordt minbu Lavrov een en ander door te stellen dat Rusland op een antwoord wacht waarom het VK niet in staat was hun staats burgers te beschermen?
    Zoiets als, ik geef de hond van m’n buurman een schop omdat m’n zoontje van 4, die lag te slapen, denkt dat ie geblaft heeft? Waanzin. Onze westerse politici zijn gek geworden. Levensgevaarlijk. Gelukkig woon ik niet in de buurt van Nato basis Rota of Carthagena. Sitting ducks.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken