skip to Main Content
Temperaturen boven de 37 graden eerste juni-weekend in Spanje
123rf

Temperaturen boven de 37 graden eerste juni-weekend in Spanje

MADRID – Inwoners en bezoekers van het zuiden van Spanje moeten rekening houden met temperaturen tot 37 graden in o.a. de provincies Badajoz, Sevilla en Córdoba. Eigenlijk gelden deze hoge temperaturen ook al op vrijdag, de laatste dag van mei waarbij ook het noordwesten, noorden en midden van Spanje te maken hebben met temperaturen rond de 30 graden.

Mei sluit af met hitte en juni begint met hoge temperaturen in Spanje aldus de Spaanse weerdienst Aemet. Maar je hoeft op dit moment in Spanje geen weerspecialist te zijn om te voelen dat het op veel plaatsen warm is waarbij het kwik op sommige plaatsen overdag niet onder de 30 graden komt.

Voor het eerste weekend van juni en de daarop volgende week geeft de Spaanse weerdienst Aemet in een speciaal bulletin aan dat het in praktisch heel Spanje onbewolkt zal zijn waarbij er in het zuiden gesproken wordt van harde windstoten door de straat van Gibraltar en de Alboran zee gedurende het weekend.

Op donderdag 30 mei werd door de Aemet in El Granado (Huelva) de hoogste temperatuur die dag in Spanje gemeten met 37,1 graden terwijl het in Ribadavia (Ourense) in Galicië (noordwest Spanje) ook 36 graden werd. In Badajoz (Extremadura) werd 35,4 graden gemeten en bij het vliegveld van Córdoba (Andalusië) steeg het kwik naar 35,1 graden.

Op vrijdag 31 mei werd om 12 uur de hoogste temperatuur gemeten in Vigo (Galicië) met 32,4 graden gevolgd door het vliegveld van A Coruña (Galicië) met 31,6 graden en Andujar (Jaén) met 31 graden. In Mérida (Extremadura) werd het 30 graden en in Sevilla 29,9 graden. (LET OP: dat was om 12 uur ‘s middags volgens de lijst van de Aemet).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken