Inreisverbod voor niet EU- en Schengenlanden naar Spanje verlengd tot 31 mei

Inreisverbod voor niet EU- en Schengenlanden naar Spanje verlengd tot 31 mei
Beeld: 123rf

Inreisverbod voor niet EU- en Schengenlanden naar Spanje verlengd tot 31 mei

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de reisrestricties voor reizigers van buiten de Europese Unie en Schengenzone verlengd tot 31 mei. Het gaat om een nieuwe verlenging van het besluit dat op 22 juli 2020 reeds inging en daarvoor ook al begin juli van kracht was. Dit werd daarna vier keer verlengd, in september, december 2020 en januari 2021 en maart 2021 en zou in principe op 30 april eindigen.

Het gaat in dit geval dus om reizigers die uit landen komen van buiten de Europese Unie en schengenlanden waarbij gesproken wordt over de buitengrenzen.

Alle niet-noodzakelijke reizen uit landen die niet bij de Europese Unie (EU) of bij de Schengenlanden, Andorra, Monaco, Vaticaanstad en San Marino horen naar Spanje zijn voorlopig tot 31 mei niet toegestaan. Dat is op vrijdag 30 april door de Spaanse autoriteiten bekend gemaakt via een nieuwe publicatie in de BOE staatscourant.

LET OP: voor de duidelijkheid, dit heeft dus geen betrekking op reizigers uit Nederland en België (want die horen bij de Europese Unie en Schengenzone). Belgen en Nederlanders zijn voor de Spaanse autoriteiten nog steeds welkom in Spanje en kunnen met de verplichte negatieve PCR-test uitslag en het ingevulde SpTH-formulier naar Spanje reizen en daar verblijven. LEES VERDER.

Houders van een langetermijnvisum afgegeven door een Schengenland of geassocieerde staat die naar Spanje reizen, gezondheidswerkers, medische onderzoekers en bejaardenzorg, transport personeel, diplomaten, studenten of mensen die om erkende dwingende gezinsredenen reizen zijn uitgezonderd van het reisverbod.

Alleen reizigers uit niet EU-landen die de Spaanse nationaliteit hebben of hun residentie/vaste woonplaats in Spanje of Andorra hebben mogen wel Spanje binnenkomen. Datzelfde geldt ook voor echtgenoten en partners die officieel zo geregistreerd staan in een openbaar register en de afstammelingen/kinderen op voorwaarde dat men samen reist.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.