skip to Main Content
Geen vijfde titel in de EK onder 21 jaar voor Spanje na 1-0 verlies tegen Duitsland

Geen vijfde titel in de EK onder 21 jaar voor Spanje na 1-0 verlies tegen Duitsland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Wellicht is het Europese toernooi minder bekend dan die van de 21+ voetballers maar de jongens van Spanje hadden het toch weer gered om tijdens het “Europees kampioenschap voetbal onder 21” in de finale te staan waarbij ze op vrijdagavond 30 juni tegen Duitsland om de titel streden. Terwijl het Nederlandse en Belgische elftal zich dit jaar niet hadden gekwalificeerd, wisten de Spaanse jongens toch mooi de titel recordhouder Italië uit het toernooi te schieten. Helaas was Duitsland in de finale toch te sterk en verloor jong Spanje 1-0 van jong Duitsland.

Spanje wilde het aantal van vijf EK onder 21 titels van Italië evenaren door in Polen de finale van Duitsland te winnen en zo op gelijke hoogte te komen met Italië. Tot nu toe wisten de Spaanse jongens het EK onder 21 vier keer te winnen, te weten in 1986 (winst op Italië), 1998 (winst op Griekenland), 2011 (winst op Zwitserland) en in 2013 (opnieuw winst op Italië). Het Spaanse onder 21 jaar elftal of jong Spanje eindigde tevens twee keer op de tweede plaats (in 1984 en in 1996) en eindigde twee keer op de derde plaats (in 1994 en in 2000). Sinds 1978 heeft het Spaanse elftal 12 van de 20 keer meegedaan aan het Europees kampioenschap voetbal onder 21.

2017

Spanje wist de finale te bereiken door alle wedstrijden te winnen. Op 17 juni wist Spanje met 5-0 van Macedonië te winnen gevolgd door de 1-3 winst op Portugal, 0-1 winst op Servië en 3-1 zege op Italië. Vooral die laatste gewonnen wedstrijd was voor jong Spanje erg belangrijk aangezien het Italiaanse team altijd een moeilijke tegenstander bleek te zijn. Daarnaast zijn de Italianen de titelhouders met vijf gewonnen toernooien en kan Spanje dat dit jaar evenaren door van Duitsland te winnen.

Duitsland wist voor de finale met 2-0 te winnen van de Tsjechische Republiek gevolgd door 3-0 wint op Denemarken, een 1-0 verlies op Italië en een 2-2 gelijkspel tegen Engeland waarbij Duitsland uiteindelijk door penalty’s de finale wist te bereiken.

Duitsland wist dus uiteindelijk de finale strijd te winnen met slechts één doelpunt verschil, gemaakt door Weiser. De eindstand was 1-0 voor Duitsland waardoor Spanje naast de vijfde titel grepen. Duitsland wist haar tweede titel te winnen in het EK onder 21 toernooi.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken