skip to Main Content
Aantal werklozen in januari met bijna 64.000 mensen toegenomen in Spanje

Aantal werklozen in januari met bijna 64.000 mensen toegenomen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de laatste gegevens van het Servico Público de Empleo Estatal (SEPE) ofwel de Sociale Zekerheid is het aantal werklozen in de maand januari met 63.747 personen toegenomen. Deze stijging valt samen met het einde van de zogenaamde kerstcampagne waarbij altijd meer personeel ingezet wordt in de horeca en winkels. Spanje heeft volgens de cijfers van het SEPE op dit moment 3.476.528 werklozen.

Volgens het Ministerie van Werkgelegenheid en Sociale Zekerheid is het aantal werklozen in 2017 met 283.703 personen gedaald. Maar de maand januari van dit jaar is begonnen als de slechtste van de afgelopen drie jaar met een stijging van werklozen van 63.747 personen. Traditioneel gezien is de maand januari altijd een slechte maand voor de werkgelegenheid maar dit jaar is het erger gesteld dan de afgelopen jaren.

Er staan op 1 februari in totaal 3.476.528 werklozen geregistreerd bij de Sociale Zekerheid in Spanje. Daar tegenover staat dat er 18.282.031 personen zijn die wél een baan hebben. Van het aantal werklozen zijn er 1.475.479 mannen, een stijging van 15.753 en 2.001.049 vrouwen die geen baan hebben, een stijging van 47.994 personen.

De meeste nieuwe werklozen zijn te vinden in de Comunidad de Madrid met 11.766 personen gevolgd door Andalusië met 11.130 en Catalonië met 4.848 personen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wat een zwartkijkerij zeg! De werkloosheid gaat dit jaar gewoon weer fors verder dalen in Spanje, net zoals in heel Europa. Wel heel erg kortzichtig om op 1 maand een land af te rekenen .

  2. Een goed begin is het halve werk. Dit nieuws voorspelt niets goeds en geeft ook duidelijk aan dat het helemaal nog niet zo goed gaat in Spanje als men je wilt laten geloven.

    1. Maar dit is elk jaar zo Leo. De werknemers worden voor slechts enkele weken gedurende de kerst- en kortingsperiode aangenomen om ze daarna weer op straat te zetten. Dat is helaas niets nieuws. Weliswaar hebben de nieuwe arbeidsregels van de conservatieve regering ervoor gezorgd dat er meer banen gecreëerd worden maar wel voor minder uren, slechte contracten en lage salarissen. Eigenlijk is men er dus op achteruit gegaan. En dat geldt voor zowel Spanje als ook de deelstaat Catalonië (wat na een afscheiding echt niet veel beter zou zijn ben ik bang maar ik heb geen glazen bol haha)

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken