skip to Main Content
Het internationale toerisme naar Málaga stad opnieuw gestegen

Het internationale toerisme naar Málaga stad opnieuw gestegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Vroeger was Málaga stad niet interessant genoeg en werd de hoofdstad van de gelijknamige provincie alleen gezien als aanvlieghaven voor de Costa del Sol. Sinds een aantal jaren is dat idee compleet verdwenen en is Málaga een “hippe” bestemming en zeer geliefd als citytrip met een immer stijgend aantal internationale toeristen. Dat geldt ook voor de Nederlanders waarvan er steeds meer de stad ontdekken.

De records van buitenlandse toeristen die het hele land Spanje al jaren achter elkaar aan het verbreken is, heeft ook zijn impact op de stad Málaga. De gemeente doet er dan ook van alles aan om de stad interessant en aantrekkelijk te maken voor de toeristen, niet alleen als een bezoekje voor een dag vanuit de populaire kustplaatsen langs de Costa del Sol, maar ook als een echte vakantiebestemming waar men enkele dagen in de stad zelf verblijft.

Gedurende het eerste kwartaal van 2017 hebben de hotels in Málaga 34.483 Britten op bezoek gehad, een stijging van 22,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Deze Britse vakantiegangers hebben voor 78.887 overnachtingen gezorgd, een 17,7% meer dan vorig jaar. Ook het aantal Duitse toeristen is toegenomen in het eerste kwartaal van dit jaar tot 17.990 personen die in de hotels verbleven, een stijging van 5,3% en goed voor 39.895 overnachtingen, een 10,2% meer dan in 2016. Het aantal Franse toeristen in de hotels is met 2,3% gestegen naar 15.219 personen en het aantal Italiaanse vakantiegangers steeg met 22,8% naar 15.371 hotelverblijven.

Het aantal Nederlandse bezoekers is ook gestegen in het eerste kwartaal van 2017 tot 13.627 personen die in de hotels in de steden verbleven, een stijging van 17,2% waarmee Nederland op de vijfde plaats staat wat betreft aantal toeristen die in de stadshotels verbleven. Er zijn door het Turismo Málaga geen cijfers bekend gemaakt over het aantal Belgische toeristen die Málaga stad bezocht hebben.

Bij deze tellingen heeft men overigens alleen rekening gehouden met de toeristen die in de hotels verbleven en geregistreerd staan. Dus de toeristen die eventueel in appartementen of woningen verbleven die gehuurd zijn via websites zoals Airbnb of Homeaway zijn niet meegeteld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Goedemiddag,
    Klopt helemaal, Malaga is booming , ik kom er al 15 jaar, heb er 6 jr gewoond
    Het wordt steeds drukker maar niet gezelliger. Men zou er voor moeten waken dat het geen Torremolimos wordt

    Groetjes

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken