skip to Main Content

Lege huizen stapelen zich op in Catalunya

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) De voorraad leegstaande huizen zonder eigenaar in Barcelona wordt maar niet minder. In Catalunya zijn er om precies te zijn 78.046 volgens de Vereniging Promotoren en Constructiebedrijven APCE en de Kamer van Koophandel in Barcelona.

Het aantal leegstaande woningen is 2,2% meer dan de laatste keer dat dit aantal werd geregistreerd in 2009 (76.308). Ondanks dat begint de voorraad iets af te nemen volgens APCE tussen het 2e en 4e trimester 2010. In de provincies Tarragona en Girona staan de meeste lege huizen.

De meest problematische zones in dit opzicht zijn de provincie Barcelona met meer dan de helft van de lege woningen (42.414) ten opzichte van Tarragona (18.210) en Girona (12.216).

Volgens zakelijke bronnen gaat het vooral om de kustzones aan de Costa Brava en de Costa Dorada, waar de markt voor tweede huizen volledig stil lijkt te liggen.

Spanje

Volgens de laatste cijfers staan in heel Spanje maar liefst 300.000 ‘pisos’ leeg. De term ‘leeg’ is relatief omdat de instanties er vanuit gaan dat een groot gedeelte wel wordt bewoond. De ontvangen huur wordt alleen niet aan Hacienda opgegeven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend