Campagne gestart tegen het in de steek laten van honden uit angst voor coronavirus

Campagne gestart tegen het in de steek laten van honden uit angst voor coronavirus
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Real Sociedad Canina de España is in Spanje een campagne gestart om te voorkomen dat mensen hun huisdieren uit angst voor corona-besmettingen in de steek laten. Het gaat daarbij dan hoofdzakelijk om honden waarbij men gebruik maakt van de slogan ‘Tu mejor amigo en la salud y en la enfermedad’.

Deze campagne is in feite al op 18 mei van start gegaan en heeft als doel om eigenaren van huisdieren en dan met name honden maar ook katten en fretten voor te lichten over het coronavirus, de mogelijke besmettingen maar meer nog de onwetendheid over dit onderwerp aan te kaarten.

Men wil met deze campagne voorkomen dat mensen uit angst voor corona-besmettingen hun trouwe huisdieren in de steek laten. Maar naast de angst voor besmetting speelt ook de financiële kwestie mee want net zoals bij andere crisissen zoals die van 2008 worden huisdieren in de steek gelaten vanwege gebrek aan inkomen.

De Real Sociedad Canina de España schrijft dat een hond gemiddeld per jaar 1.250 euro kost aan voedsel, hygiëne, medicijnen en dierenartsen. Nu veel mensen geen baan meer hebben of financieel in de problemen zijn gekomen door de corona-crisis is een huisdier vaak het eerste slachtoffer.

Meer interessante artikelen:

– Katten en honden kunnen via mensen besmet raken met het coronavirus
– Kat in quarantaine of honden desinfecteren vanwege coronavirus?
Katten hebben en dragen geen coronavirus over aldus Catalaanse dierenartsen

Volgens de laatste informatie is angst voor besmetting door huisdieren niet gegrond want er zijn geen bewijzen dat honden en katten mensen met het coronavirus kunnen besmetten. Men heeft wel wetenschappelijk kunnen bewijzen dat mensen de honden en katten kunnen besmetten. Maar wereldwijd zijn daar nog maar zeer weinig gevallen van bekend.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.