skip to Main Content
Komt het Nederlandse Koningspaar op bezoek in het Marivent paleis op Mallorca?

Komt het Nederlandse Koningspaar op bezoek in het Marivent paleis op Mallorca?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

marivent1MALLORCA – Er gaan geruchten dat het Nederlandse Koningspaar samen met hun drie dochters enkele dagen gaan verblijven in het Marivent Paleis op Mallorca op bezoek bij Don Felipe en Doña Letizia, het Spaanse Koningspaar. Zou dit het geval zijn dan zijn Willem Alexander en Maxima de eerste internationale gasten sinds lange tijd in het Koninklijk paleis op het eiland.

Diverse Spaanse media schrijven over een Koninklijk Nederlands bezoek ergens in augustus. Voor Willem Alexander, Maxima, Amalia, Alexia en Ariane zou het een leuke korte vakantie kunnen zijn maar voor het Spaanse Koningspaar zou het een hele verbetering zijn van het slechte imago van het Marivent paleis.

In de gouden jaren was het heel normaal dat Rey Juan Carlos en Sofia internationale gasten op bezoek kregen in het zomerpaleis. Zo waren Charles en Diane met hun kinderen te gast en werd er gespeculeerd dat Juan Carlos aan het flirten was met Diane. Ook kwam het Belgische Koningspaar Albert en Paola al op bezoek op Mallorca.

Jaren geleden werd het paleis door de regionale regering van de Balearen aan het Koningshuis geschonken om met de aanwezigheid van het Koningshuis in de zomermaanden het toerisme te bevorderen. Dit is goed gelukt want de Balearen en Mallorca in het bijzonder zijn inmiddels graag bezochte vakantiebestemmingen. Jaren later zorgde diverse affaires en problemen voor een slecht imago van het Koningshuis in het algemeen maar ook zeker op het eiland Mallorca met de affaire Urdangarin en de dochter van Juan Carlos.

Met een Nederlands bezoek gevolgd door eventuele diverse andere internationale gasten zouden Koning Felipe VI en Letizia het imago van het eiland kunnen verbeteren en daarnaast hun banden met overige Koningshuizen verbeteren. Het Nederlandse Koningspaar is echter al goed bevriend met de Spaanse collega’s dus het zou, achter gesloten deuren, zeker een dolle boel worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken