menu: rubrieken, zoeken & meer

Nieuwe corona-maatregelen Mallorca: alle horeca en winkelcentra 15 dagen dicht (AANPASSING)

Nieuwe corona-maatregelen Balearen: alle horeca en winkelcentra 15 dagen dicht
Beeld: 123rf (aangepast)

Nieuwe corona-maatregelen Mallorca: alle horeca en winkelcentra 15 dagen dicht (AANPASSING)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De regionale overheid van de Balearen eilanden heeft op vrijdag nieuwe corona-maatregelen aangekondigd voor het eiland Mallorca. Deze worden vanaf dinsdag 12 januari van kracht en zijn een antwoord op het record van besmettingsgevallen sinds de aanvang van de pandemie op de Balearen.

Ondanks alle maatregelen hebben de feestdagen er toch voor gezorgd dat het aantal besmettingen sterk is toegenomen op de Balearen eilanden, en dat terwijl men meer besmettingsgevallen verwacht vanaf 15 januari.

In 24 uur tijd zijn er van donderdag op vrijdag 707 nieuwe positief geteste personen bijgekomen wat een record is in een etmaal sinds de aanvang van de corona-crisis in Spanje. Er zijn tevens 2 personen overleden met of als gevolg van Covid-19.

De regionale overheid van de Balearen heeft reeds maatregelen genomen op het eiland Mallorca en recent nog op Ibiza maar vanaf dinsdag 12 januari moet op Mallorca (AANPASSING) de horeca dicht en mogen winkelcentra niet meer open. Dat zal gelden voor minimaal 15 dagen.

LEESTIPS:
Nieuwe corona-maatregelen Ibiza dat naar fase 3 gaat
Horeca om 18 uur en winkels om 20 uur dicht op Mallorca 

Bars, restaurants, sportscholen, winkelcentra en winkels van meer dan 700 m2 moeten twee weken dicht vanaf dinsdag 12 januari. Alleen essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken mogen open blijven.