skip to Main Content
Dit zijn de meest gestolen automodellen van Spanje

Dit zijn de meest gestolen automodellen van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Als je deze zomer naar Spanje komt met de eigen auto, pas dan goed op dat je auto niet gestolen wordt. Heb je een van onderstaande automodellen dan is de kans altijd aanwezig dat die gestolen wordt aangezien dit de populairste modellen zijn bij de autodieven in Spanje. Voordeel is echter weer wel dat de Spaanse dieven liever auto’s stelen met Spaans kenteken in plaats van een buitenlands kenteken.

Het komt vaker voor dat er een ruit wordt ingeslagen bij een auto dan dat deze helemaal wordt gestolen. Toch worden er jaarlijks 155.500 auto’s (2016) gestolen in Spanje waarmee het land op de derde plaats staat binnen europa als land waar de meeste auto’s gestolen worden. In de top 10 van meest gestolen automodellen staan 6 merken waarbij Ford 3 modellen heeft, Seat 2 modellen, Volkswagen 2 modellen en Renault, Audi en BMW elk 1 model.

Heb je dus een van de onderstaande modellen, let dan op dat je deze tijdens je verblijf in Spanje de auto op een veilige plaats parkeert.

 1. Seat Leon
 2. Volkswagen Golf
 3. BMW Serie 3
 4. Seat Ibiza
 5. Volkswagen Passat
 6. Renault Megane
 7. Audi A4
 8. Ford Escort
 9. Ford Fiesta
 10. Ford Focus

In 2016 werden er 155.500 auto’s gestolen in Spanje wat neerkomt op 14 auto’s per uur ofwel één auto per 4 minuten. Volgens de cijfers van het afgelopen jaar werden er in Madrid 49.436 auto’s gestolen en in Barcelona 19.560 auto’s. In Sevilla waren dat 13.266 auto’s, in Valencia 11.088, Málaga 6.251, Cádiz 4.885 en in Alicante 4.704 auto’s.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Wij zijn ook op en top spaans, spaans automerk, spaanse nummerplaat enz….en als ze willen stelen hou je niemand tegen alle raad ten spijt.
  Als er vrienden vanuit nederland of belgie met hun wagen komen hoeven we ze geen advies te geven, die mensen zijn oud en wijs genoeg en hebben geen lessen te leren van ons.
  goed weekend, Noel

 2. Een beetje paradoxale reactie misschien, maar ik adviseer vrienden die in Spanje per auto willen rond toeren meestal: neem een goedkope vlucht naar Madrid of Barça en huur daar een auto (dus met Spaans kenteken). Vroeger (?) liep je immers met een buitenlands kenteken een -tig grotere kans beroofd te worden (omdat de boeven wisten dat je al je spullen in je auto had). Maar nu lijken alle EU kentekens nogal op elkaar, dus misschien gaat dit advies helemaal niet meer op. Excuses daarvoor dan. Maar bij een hotelrondreis toch altijd een garage huren, dan ben je echt (bijna) zeker van bagageveiligheid.

 3. Tja ,of dit nu een opsteker is weet ik niet. Voordeel heb ik niet want onze auto is Spaans en heeft ook een Spaans kenteken. Misschien een voordeel dat we een eigen gesloten garage hebben .
  Wens iedereen een prettig weekend

     1. Deze redactionele bespottelijke toespraak lees ik bij toeval nu pas. Ah bon, wanneer dit totale gebrek aan ironie en relativeringsvermogen van de redactie het niveau van de gemiddelde respondenten hier weerspiegelt, dan viert het vertrutte, bekrompen, politiek correcte benepen gehalte van de immer gekwetste Nederlander met zijn hypocriete fatsoensnormen en goede smaak op deze site blijkbaar hoogtij en wordt de terreur van de zelfcensuur gepropageerd. Ik wens U succes met deze laffe smakeloze theetuin bijeenkomstjes. Nooit meer terug naar deze ruggengraatloze leuke meninkjes. Adieu!

     2. Veel te persoonlijk opgevat dus. We hebben nooit over censuur etc. gesproken en zullen dat ook nooit doen, we vragen alleen aan iedereen om het wat rustiger aan te doen … Nada mas ☺️

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken