Uitleg Andalusië en de de-escalatiefase 1 per provincie

Uitleg Andalusië en de de-escalatiefase 1 per provincie
Beeld: 123rf

Uitleg Andalusië en de de-escalatiefase 1 per provincie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Zoals bekend heeft het Ministerie van Volksgezondheid vrijdagavond bekend gemaakt welke regio’s en provincies op maandag 11 mei overschakelen van Fase 0 naar Fase 1. In het geval van de autonome regio Andalusië heeft het Ministerie niet gekozen voor gezondheidsdistricten maar voor provincies, dit tot groot ongenoegen van de regionale autoriteiten.

De regionale regering van de autonome regio Andalusië heeft net zoals Catalonië en de Valencia regio aan het Ministerie van Volksgezondheid gevraagd om niet per provincie maar per gezondheidsdistrict over te schakelen van Fase 0 naar Fase 1. 

Het Ministerie heeft echter gekeken naar de feiten zoals zij deze interpreteren en naar de informatie die door de Junta de Andalucía is gepresenteerd en heeft uiteindelijk ervoor gekozen om 6 van de 8 provincies over te schakelen naar Fase 1 maar 2 van de 8 provincies blijven voorlopig nog in Fase 0.

De provincies die maandag 11 mei overschakelen van Fase 0 naar Fase 1 zijn: Almería, Cádiz, Córdoba, Huelva, Jaén en Sevilla

De provincies die maandag 11 mei nog in Fase 0 blijven zijn: Málaga en Granada.

De Junta de Andalucía had aan het Ministerie van Volksgezondheid gevraagd dat alle 8 provincies naar Fase 1 zouden gaan op maandag 11 mei op drie districten na. Andalucía heeft 33 gezondheidsdistricten (distritos sanitarios) waarvan de Junta wilde dat er 30 zouden overschakelen. 

Twee gezondheidsdistricten in Granada en een in Málaga zouden dan nog in Fase 0 moeten blijven. Deze drie districten zijn goed voor 1,3 miljoen inwoners, te weten Málaga capital (628.045 inwoners), Granada capital (239.149 inwoners) en Granada metropolitana (428.657 inwoners).

In Málaga capital zijn 1.996 besmettingsgevallen bekend wat 317,8 is op 100.000 inwoners. In Granada capital is dat 1.185 besmettingsgevallen en 495,5 op 100.000 inwoners. In Granada metropolitana is dat 1.297 besmettingsgevallen en 302,5 op 100.000 inwoners.

Vrijdagavond maakte de directeur van het Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias Fernando Simón bekend dat de provincies Málaga en Granada voorlopig nog in Fase 0 blijven maar daarbij meldde hij wel dat deze twee provincies dicht tegen de gezondheidscriteria om over te schakelen naar Fase 1 aanzitten.

Hoe dan ook, er zal hier nog veel over gediscussieerd gaan worden en de kans is groot dat de provincies Málaga en Granada wellichte eerder in fase 1 zullen belanden dan wat er nu gepland zou staan op 25 mei.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.