skip to Main Content
De zucht van de Moor

De zucht van de Moor

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

zucht1Sinds 2000 woon ik met man en drie honden in Las Alpujarras. In deze vallei aan de zuidhelling van de Sierra Nevada in Andalusië drijven we in een oud dorpshuis een bed & breakfast Viña y Rosales. In het kwartaalblad Vruchtbare Aarde schijf ik een column over mijn leven in een Spaans bergdorp. In de zomer van 2013 verscheen mijn debuutroman De zucht van de Moor bij Uitgeverij PMA.

zucht2De zucht van de Moor is ontstaan in de streek waar ik woon. Naast een moderne psychologische intrige, met thema’s als kinderwens, verslaving, relatieproblemen is dit ook een historisch verhaal over de laatste stuiptrekkingen van de Arabieren (de Moren) in Spanje. In de booktrailer is een impressie te zien van het zinderend landschap waarin het boek begint.

Flaptekst: Hessel en Sanne zijn op vakantie in Spanje. Tijdens een wandeling verdwalen ze in de vallei La Alpujarra en ontmoeten een excentriek echtpaar in een ruïne. Hier brengen ze de nacht door. Onder invloed van een hallucinerend middel ontmoet Hessel een Moorse boer, die zijn dode vrouw bij zich heeft. Hij raakt door hem gefascineerd zonder te weten dat hij oog in oog staat met Boabdil, de laatste sultan van Granada, die in 1492 werd verbannen door het katholieke koningspaar Ferdinand en Isabella. Steeds vaker onderneemt Hessel stiekeme ‘trips’ naar het verleden en beleeft hij enkele hoogtepunten uit de Spaanse geschiedenis in het Alhambra in Granada, in Sevilla en in de moskee van Cordoba. Door deze ervaringen wordt hij geconfronteerd met zijn jeugd. Hessels reis door Andalusië wordt een keerpunt in zijn leven.

zucht3De zucht van de Moor is een gelaagd verhaal. Een aanrader voor wie geïnteresseerd is in (de Spaanse) geschiedenis en psychologische intrige.

Op de Facebookpagina van De zucht van de Moor is te lezen hoe het boek is ontstaan.

Hartelijke groet, Marjet Maks Schrijf.Maks

De zucht van de Moor is te bestellen bij de online-verkoopkanalen (als boek en e-boek) en te koop bij de boekhandel. Het is ook te leen bij de bibliotheek.
ISBN: 978-90-78840473
ISBN e-boek: 978-90-78840602 (pdf met Adobe DRM) / ISBN e-boek: 978-90-78840626 (epub met Acobe DRM)
204 pagina’s
Prijs: € 16,50 (boek)/€ 9,50 (e-boek)

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken