skip to Main Content
Surfers redden baby haai van het strand en brengen deze terug naar de zee in Galicië (video)

Surfers redden baby haai van het strand en brengen deze terug naar de zee in Galicië (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

A CORUÑA – Een surfleraar en zijn studenten hebben de dag van hun leven gehad toen ze een babyhaai zagen op het strand van Porto do Son (A Coruña) in Galicië en deze samen naar de zee wisten te slepen om hem te redden. De haai was door de golven waarschijnlijk op het strand in een waterplas terecht gekomen en had geen mogelijkheid meer om zelf terug te keren naar de zee. De surfleraar dacht er geen moment over na en sleepte het jonge dier voorzichtig terug naar de zee.

Haaien komen ook voor aan de kust van noordwest Spanje en ook in de Atlantische Oceaan aan de kant van Galicië. Dat hebben ook een groep jonge surfers en hun leraar geleerd toen ze tijdens de les een babyhaai op het strand zagen liggen. De haai lag in een kleine waterplas en in eerste instantie dachten ze dat deze reeds overleden was. Toen de groep surfers echter dichterbij kwam bleek dat de jonge haai nog leefde.

De leraar Pablo Aguado van de surfschool As Furnas twijfelde geen moment en pakte het dier voorzichtig bij de staart ervoor zorgende dat de haai niet gewond zou raken en hem tevens niet kon bijten. Nadat de leraar de haai naar de zee had gesleept wachte hij even zodat de gestresste haai tot rust kon komen om deze daarna los te laten. De jonge grote blauwe haai, ook wel tintorera of tiburon azul genoemd in Spanje, wachtte nog eventjes als wijze van dank waarna hij de open zee in zwom en niet meer gezien werd.

Lees ook: Moeten we bang zijn voor haaien bij het zwemmen in de zee in Spanje?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. goed gedaan Pablo!!!! dankzij jouw weer een dier gered, was iedereen maar zo….
  hier bij ons zijn de mensen heel goed en lief voor hun dieren, Spanjaarden en “buitenlanders”
  dierenhaters zullen er altijd zijn, met de pp op kop, die genieten daarvan

 2. Ik ken meer Spanjaarden die van dieren houden dan niet, ik ga daarom ook niet om met de Spaanse PP gangers om die wel dierenbeulen zijn. PP is immers ook een groot voorstander de stierengevechten in stand te houden wat te barbaars voor woorden is. Bij de mensen van de PP zit dan ook helemaal geen gevoel en empathie en dat is “zeer” gevaarlijk.

 3. Grandioos , dit is Liefde vanuit het Hart, deze daad zal Geluk brengen in hun leven.wat een heerlijk bericht dat er nog Echte Mensen bestaan hier op deze Moeder aarde.

 4. Prachtig !!! Een echte heldendaad, en een bewijs dat er wel Spanjaarden zijn die om dieren geven.
  Een lesje in ” Scheer niet iedereen over dezelfde kam “.
  Dank aan de redactie voor dit positieve nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken