Ryanair lanceert via eigen smartphone app de ‘C-19 Travel Wallet’ voor al je corona documenten

Ryanair lanceert via eigen smartphone app de ‘C-19 Travel Wallet’ voor al je corona documenten
Beeld: 123rf

Ryanair lanceert via eigen smartphone app de ‘C-19 Travel Wallet’ voor al je corona documenten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Ierse budget luchtvaartmaatschappij heeft in afwachting van een Europees corona-certificaat alvast de mogelijkheid gelanceerd om corona-documenten op te slaan. Het gaat om de ‘Covid-19 Travel Wallet’ wat een onderdeel is van de eigen smartphone app en waarin de reizigers al hun corona gerelateerde documenten kunnen opslaan om ze op een plaats te bewaren wat het reizen iets overzichtelijker maakt.

Je raakt het overzicht een beetje kwijt als je wilt gaan reizen door Europa. Over het algemeen geldt dat je als vliegtuigpassagier een negatieve PCR-testuitslag moet tonen als je wilt vliegen of als je een land binnen wilt komen. 

Daarnaast zijn er steeds meer mensen tegen het coronavirus gevaccineerd waarmee je als het goed is meer kunt gaan reizen in de nabije toekomst. En dan heb je nog de verplichte gezondheidsformulier etc.

Om alle documenten op een plaats te kunnen bewaren heeft Ryanair alvast in de eigen smartphone app een onderdeel toegevoegd waarin de klanten alle corona gerelateerde documenten kunnen opslaan, de ‘Covid-19 Travel Wallet’.

We hebben het dan over de digitale of gescande versies van de negatieve PCR-tests uitslagen, de Covid-vaccinatiecertificaten en andere Covid-documenten zoals gezondheidsverklaringen etc. die reizigers moeten tonen voor het inchecken op de vliegvelden of bij binnenkomst van een land. 

Voor reizen naar Spanje heb je naast een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 72 uur oud ook en ingevuld SpTH formulier nodig met QR-code die gescand wordt na de landing op een van de Spaanse vliegvelden. 

Dat laatste gebeurt via een speciale smartphone app of de website die HIER te vinden is waardoor deze gegevens niet in de ‘Covid-19 Travel Wallet’ van Ryanair opgeslagen kunnen worden.

ATTENTIE: Op het moment van schrijven is de ‘Covid-19 Travel Wallet’ nog niet te vinden in de smartphone app van Ryanair maar zodra er weer gevlogen zal worden, zal deze digitale opslagplaats in de app te vinden zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.