skip to Main Content
Eerste echte bosbrand aan de Costa del Sol nabij Mijas onder controle
Infoca / Twitter

Eerste echte bosbrand aan de Costa del Sol nabij Mijas onder controle

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Eerste echte bosbrand aan de Costa del Sol nabij Mijas onder controle

Infoca / Twitter

MÁLAGA – Sinds donderdagavond rond 20 uur woedde er een bosbrand in de gemeente Mijas aan de Costa del Sol. Het was de eerste echte grote bosbrand die de brandweer gelukkig donderdagavond al onder controle wist te krijgen. De brandweer rukte met zwaar materieel uit zoals zes vliegtuigen en helikopters en 46 brandweermannen om de brand zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

De bosbrand die op donderdag begon werd geregistreerd naast de weg die naar La Majadilla gaat. Het is bijna dezelfde plaats als waar een week daarvoor een kleinere brand woedde, aldus de gemeente Mijas. Dit keer kwam de melding rond 20 uur donderdagavond binnen en kon de brandweer rond 21.50 uur al het sein brand onder controle (maar nog niet gedoofd) geven.

Daarna hebben tientallen brandweermannen de hele nacht doorgewerkt waarna men vrijdagmorgen eindelijk het sein brand meester kon geven. Bij de bluswerkzaamheden waren 46 brandweermannen uit Mijas, Fuengirola en Marbella betrokkenen die met diverse voertuigen de brand onder controle wisten te krijgen. Daarnaast maakte men gebruik van vliegtuigen en helikopters om ook vanuit de lucht zo snel mogelijk de vlammenzee te doven.

Er moesten twee woningen ontruimd worden en de inwoners werden uit voorzorg geëvacueerd. De woningen liepen geen schade op en de personen raakten niet gewond. Het is nog niet bekend hoeveel hectare natuur verwoest is door het vuur.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken