skip to Main Content
Nederlandse amateur autocoureurs betrapt op het rijden van meer dan 210 km/u in Spanje

Nederlandse amateur autocoureurs betrapt op het rijden van meer dan 210 km/u in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ZARAGOZA – De Spaanse politie heeft afgelopen week drie Nederlandse deelnemers van de The Challenge 2017 rally aangehouden in de buurt van de stad Zaragoza toen ze met 212 km/u over de weg reden, 80 km/u meer dan wat is toegestaan op de Spaanse snelwegen. Degene die de politie kon betrappen op het te hard rijden maakten deel uit van een grotere groep coureurs die deelnemen aan volgens de Spaanse politie een illegale rally.

Twee van de drie aangehouden bestuurders konden vorige week dinsdag 5 september in de middag aangehouden worden op de snelweg nabij de stad Zaragoza in de deelstaat Aragón. De aanhouding gebeurde na een korte achtervolging waarbij snelheden werden bereikt van 212 km/u. Een andere automobilist kon pas in de buurt van Madrid worden aangehouden.

De aangehouden amatuer coureurs en deelnemers van The Challenge 2017 maakten deel uit van in totaal elf sportwagens. Alle deelnemers reden veel te hard maar de politie kon alleen drie deelnemers aanhouden omdat deze geflitst waren en er dus bewijzen waren. Diverse van de deelnemende sportwagens hadden zelfs delen van of complete kentekenplaten afgeplakt zodat er geen correcte identificatie kon plaatsvinden.

The Challenge 2017 is een van Nederlands beruchtste puzzel rally’s die in principe hartstikke illegaal is en waarbij men met veel te hoge snelheden de verkeerswetten overtreedt en andere weggebruikers in gevaar brengen. Het is ook een wazige rally aangezien zelfs de deelnemers, die hoge bedragen neerleggen om met hun sportauto’s mee te mogen doen, pas op het laatste moment weten waar ze naartoe gaan. Dit jaar stond de Zuid Spaanse stad Marbella als eindpunt op de agenda waarbij men door Frankrijk, Spanje en Portugal zou rijden.

De aangehouden bestuurders zijn overigens alweer vrijgelaten nadat ze de torenhoge bekeuringen hebben betaald. Toch werden de drie bedschukdid van gevaarlijk rijgedrag en het overschrijden van de maximumsnelheid van 120 km/u. Het is niet bekend of de auto’s in beslag zijn genomen of niet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken