skip to Main Content
Mercadona geeft duidelijkheid over herkomst veel producten om geruchten tegen te spreken

Mercadona geeft duidelijkheid over herkomst veel producten om geruchten tegen te spreken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft op haar website een lijst gepubliceerd van de Spaanse producenten waar de supermarktketen haar verse producten vandaan haalt. Min of meer werd Mercadona hiertoe gedwongen aangezien er regelmatig roddels en geruchten via internet rond circuleren dat men Spaanse producten zou gaan vervangen voor buitenlandse producten. Volgens Mercadona zijn dat absoluut leugens.

Mercadona is de grootste supermarktketen van Spanje en is daarnaast nog voor 100% een Spaans bedrijf. Daarnaast verkoopt Mercadona niet alleen veel in Spanje maar wordt daar ook bij veel producenten en leveranciers gekocht. Om nogmaals duidelijk te maken dat de supermarktketen zich hoofdzakelijk richt op Spaanse bedrijven en dus niet met buitenlandse producenten in zee is gegaan, werd op de website van Mercadona tekst en uitleg gegeven.

Mercadona werkt met 220 fabrieken in Spanje en met 120 verkopers of groothandels van onder andere vlees, vis, groente en fruit. 85% van alles wat Mercadona verkoopt in haar supermarkten is afkomstig uit Spanje. Zo zijn er contracten met 12.000 visserijen, 6.000 boeren en 4.000 vleesverwerkers in Spanje. Daarnaast werkt Mercadona met 120 bedrijven die 100% Spaanse producten leveren.

Zo komt de olijfolie voor 100% uit Spanje en is er een gecertificeerd onderzoek dat dit bevestigt. De sinaasappels komen voor het merendeel van het jaar (tussen november en augustus) uit Spanje, hoofdzakelijk Valencia, Murcia, Andalusië, Catalonië en de Canarische Eilanden en de rest van de maanden uit Argentinië. De melk die Mercadona verkoopt is tevens 100% Spaans en is afkomstig van boeren uit Andalusië, Castilla y Léon, Baskenland, Galicië, Cantabrië en Asturië.

De aardappelen die de Mercadona in de schappen heeft liggen komen tussen april en november uit Andalusië, Castilla y León, Murcia, Álava, Albacete, de Balearen en de Canarische Eilanden. De rest van de maanden komen de aardappelen uit andere landen omdat er in Spanje geen productie mogelijk is of dat de Spaanse aardappelen niet voldoen aan de “wensen” van de klant.

In meer dan 220 fabrieken in Spanje worden producten gemaakt voor de Mercadona supermarkten. We hebben het hier dan over cosmetica, huishoudelijke spullen, schoonmaakmiddelen en zo’n beetje alles wat Mercadona verkoopt. Als je op de verpakkingen kijkt van de eigen merk producten dan zie je in de meeste, zo niet bijna alle, gevallen Spaanse producenten vermeld staan.

Mercadona geeft aan jaarlijks voor meer dan 14 miljard euro in te kopen in Spanje bij de Spaanse bedrijven en leveranciers. Op deze website wordt alles nog eens duidelijk door Mercadona uitgelegd om alle geruchten tegen te spreken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken