skip to Main Content
Jongeren die niet werken en niet studeren krijgen 430 euro per maand van de Spaans regering

Jongeren die niet werken en niet studeren krijgen 430 euro per maand van de Spaans regering

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In Spanje lopen veel nini’s rond, dat zijn jongeren die “ni estudiar y ni trabajar” “niet studeren en niet werken”. De Spaanse regering heeft nu aangekondigd dat ze een plan hebben klaarliggen om deze jongeren aan het werk te krijgen door hen 430 euro per maand te gaan geven. Daarvoor moeten ze wel als vereiste een contract ondertekenen waarin staat dat ze aan scholing doen en hun wil laten zien om iets te leren om zo te gaan werken.

Volgens de minister van Werkgelegenheid Fátima Báñez, kan dit plan meteen in werking treden al moeten er nog wel wat details uitgewerkt worden. Uiteraard krijgt de Spaanse jeugd niet zo maar geld om niets te doen en staat daar wel wat tegenover. Het kan echter wel een stimulans zijn om deze moeilijke groep binnen de Spaanse gemeenschap weer actief te krijgen.

Zo dienen de jongeren ingeschreven te staan in het “Sistema Nacional de Garantia Juvenil” een systeem wat in heel de EU opgezet is om jongeren aan scholing en werk te helpen. Ook mogen de kanshebbers op deze financiële vergoeding niet werken en niet studeren en moeten ze jonger zijn dan 30 jaar. Daarnaast moeten de jongeren een contract ondertekenen waardoor men accepteert een opleiding of bijscholing te gaan volgen om zo spoedig mogelijk een baan te vinden en krijgen.

Volgens de minister staan er op dit moment 608.000 jongeren ingeschreven in het Sistema Nacional de garantia Juvenil waarvan een derde al een contract heeft gekregen en aan het werk is. De financiële hulp voor de deelnemende jongeren zal niet langer duren dan 12 maanden waarna men hoopt dat de jongeren dan een baan zullen hebben. Om dat te bewerkstelligen wil men ook dat bedrijven mee gaan doen met dit programma waarbij deze ook eventuele financiële voordelen kunnen krijgen.

De vakbonden vinden het allemaal leuk en aardig en vragen de minister om minder propaganda en meer onderhandelingen. Zo willen de vakbonden ten eerste dat de jeugd niet alleen werk zal hebben maar dat dit ook onder goede omstandigheden is waarbij ze als het ware niet misbruikt worden door de werkgevers en slecht betaald krijgen en onder slechte omstandigheden moeten werken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Waarom werken er zoveel Engelsen Roemenen Bulgaren Nederlanders en nog veel meer buitenlanders in de Horeca in Spanje? Waarom zoveel zwarten enNoord-Afrikanen in de kassen? Waar blijft de Spaanse jeugd? Als die zo werkwillig waren, hadden ze al die anderen van de markt gedrukt. Maar, net als in Nederland, Belgie, Duitsland, etc is de overheid niet dwingend genoeg ten opzichte van degenen die geen zin hebben om (legaal??) te werken (in alle leeftijden). Zonder dwang tot werken slapen ze uit, rijden wat op de brommers rond, hangen wat bij elkaar rond, doen wat zwart werk, kweken of handelen wat in de “groenvoorziening”. Tel daarbij de verafgoding van de Spaanse ouders voor hun kroost en kleinkroost, en je hebt een of meerdere generaties waarmee Spanje zich geen raad weet. Net als bij “ons”. Zet ze dus in een soort civiele dienstplicht, schop de illegalen eruit en vul die plekken op met Spanjolen, en vergeet niet diegenen die illegalen tewerkstellen financieel flink te pakken (is niet zielig maar rechtvaardig). Vele westerlingen houden die illegalen aan het werk ten eigen voordele (lekker goedkoop je tuin laten onderhouden voor 3 euro per uur, en dan maar emotioneel doen voor die illegalen: puur toneelspel). En dan natuurlijk Europa opdoeken dat zorgt voor allerlei regeltjes die noodzakelijke maatregelen verhinderen. Europa en zijn landen op de schop, en wel totaal!!!!

 2. De bekrompenheid en volledig tekort geschoten aan toekomst visie. Dat heeft heel Europa te danken aan die zogenaamde wijze regeringen . De wijsheid is ver te zoeken. De kortzichtige verrijking der rijken. Wat een grote domper is het. En dat zal ook elk land gaan voelen. Een groot probleem voor iedereen het raakt diep in de kern van de sociale samenleving.
  Geen goed woord voor onkundige politici. De democratie zonder inhoudelijk verstand. Een materialistisch vervormde samenleving Welvaart is pas mogelijk als de doelstelling corrupt vrij is.
  Een circulaire economie met meer dan genoeg aan werkgelegenheid. Het kan en is snel te realiseren.
  Als men maar wil met gezond verstand onderbouwd. De aarde is vergeven van vervuiling .
  Wat heeft de oorzaak in de hand gewekt. Iedereen die nadenkt weet het antwoord. De geld belusten die roekeloos produceren om hun aandeelhouders maar tevreden te stellen. Banken beleggen in verkeerde richtingen. Het versterkt het negatieve en blokkeert het positieve.
  Manipulatie viert hoogtij. Een krankzinnig ziek geheel dat is het. De moderne digitale slavenij.
  Zels een gewoon simpel mailtje is al niet meer te vertrouwen in je mailbox. Het breekpunt komt natuurlijk wel steeds meer dichterbij . De rek der acceptatie is wel bereikt.
  Beleggen in wapens waar gaat het nog over. Er is maar 1 planeet voor ons allen beschikbaar.
  De angel der hebberigheid moet er uit getrokken worden. Het hanengedrag uit de oertijd is nog steeds overal aanwezig. Het is volledig te begrijpen dat de jongeren niet meer willen mee doen aan dit ziekelijke concept. De ouderen zitten vol met vragen en berusten zich in stilte. De meeste zijn ook geschaad door kromme gevormde wetsregels. Onmenselijk en wreed ook voor het milieu / natuur en het dierenrijk Een misvormde politieke betonnen plaat . Waar is de sloophamer der volkeren gebleven.

 3. Allebei gelijk en laten we nu toch een beetje hoop koesteren dat in de eerstvolgende jaren de economie meer aanwakkert zodat er meer mensen aan het werk kunnen maar msh is het een utopie

 4. mensen vanaf 52 hebben toch recht op 465 € per maand tot hun 65ste

  1. Waar haalt u die wijsheid vandaan, in Spanje krijgt iemand echt niet zomaar een uitkering, na 23 jaar gewerkt en sociale lasten betaald te hebben, heb ik de laatste 15 jaar voor mijn AOW tijd geen 2 jaar gewerkt en nu blijkt dat ik daardoor totaal geen recht heb op een uitkering van AOW. Spanje is wat dat betreft zeer A-Sociaal. Laat staan dat je zomaar boven de 52 jaar een uitkering zou kunnen krijgen…..

  2. Wat een onzin
   Ik zou dat maar als een broodje aap beschouwen. Laat je wat beter voorlichten
   Maria

 5. Laat ze eens een keer wat doen voor oudere langdurige werklozen, ze hebben de pijlen veels te veel op de jeugd gericht terwijl heel veel mensen boven de 40 werkloos zijn en niet meer aan het werk komen en ook geen uitkering meer krijgen, deze leven dan ook in pure armoede. En deze groep wil juist WEL graag werken.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken