skip to Main Content
Bijna 60.000 cruiseschip passagiers in een weekend in Barcelona

Bijna 60.000 cruiseschip passagiers in een weekend in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

cruise3aBARCELONA – De Catalaanse hoofdstad Barcelona heeft het afgelopen weekend een nieuw record gevestigd met bijna 60.000 passagiers afkomstig van cruiseschepen in slechts 3 dagen. Tussen vrijdagmiddag en zondagavond stapten er 58.110 passagiers aan wal afkomstig van 14 cruiseschepen die de haven van Barcelona aandeden.

Een groot deel van deze passagiers bezochten Barcelona op zondag toen er vier grote cruiseschepen in de haven lagen waarna 26.770 mensen de stad gingen bezoeken. Het ging over de schepen Vision of the Seas, Nieuw Amsterdam, Norwegian Epic en de Allure of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld met een capaciteit van maar liefst 6.300 personen en een lengte van 362 meter.

Volgens diverse onderzoeken geven de cruiseschip passagiers voor 800 miljoen euro per jaar uit in de stad en worden er direct 7.000 banen gecreëerd dankzij de komst van de grote cruiseschepen. Naast positieve kanten aan dit soort van toerisme zijn er uiteraard ook negatieve kanten zoals de duizenden toeristen die plotsklaps de stad bezoeken en straten, pleinen en winkels letterlijk overspoelen.

Terwijl de havenautoriteiten graag willen uitbreiden zodat er nog meer cruiseschepen naar Barcelona kunnen komen, heeft de gemeenteraad van de nieuwe burgemeester Ana Colau zo haar vraagtekens. Zij willen nu juist minder toeristen naar Barcelona halen om de stad weer bewoonbaar te maken in sommige toeristische delen. Veel inwoners van Barcelona hebben het gehad met het toerisme en al helemaal als er duizenden mensen tegelijk aan wal komen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken