skip to Main Content
Heel Andalusië viert de “Día del Flamenco” met veel activiteiten

Heel Andalusië viert de “Día del Flamenco” met veel activiteiten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Heel Andalusië viert deze 16 november de dag van de Flamenco ofwel de Dia del Flamenco. Deze dag is zes jaar geleden in het leven geroepen om de dag te herdenken toen de Flamenco muziek en dans gekozen werd tot Immaterieel en Cultureel Erfgoed van UNESCO. Daarnaast is een feestje altijd wel aangenaam en al helemaal als dat gepaard gaat met de Flamenco dans en zang.

Vandaag 16 november is het de zesde keer dat de Junta de Andalucía de “Día del Flamenco” organiseert om te eren dat de Flamenco nu onderdeel is van UNESCO. het is een dag vol met de passievolle dans, muziek en zang waar de Flamenco zo om bekend staat. Op meerdere plaatsen in de regio Andalusië zullen speciale activiteiten plaatsvinden die allemaal de Flamenco als hoofdingrediënt hebben.

Zo is er tussen 18 en 19 uur in Málaga een Flamenco flashmob op de Plaza de la Constitución waarbij niet alleen Flamenco gedanst zal worden maar ook de Argentijnse Tango (geen idee waarom). Er zijn echter ook op andere plaatsen in Andalusië veel activiteiten rondom de Flamenco maar we kunnen ze hier niet allemaal opnoemen. Er zijn evenementen en voorstellingen in Granada, Sevilla, Córdoba, Jaén, Estepona, Benalmádena, Cádiz, Jerez de la Frontera en diverse andere steden/dorpen. Op veel plaatsen is men al meer dan een week de Flamenco cultuur aan het vieren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken