skip to Main Content
Spaanse regering stelt voetbalfans gerust na FIFA dreiging van schorsing voor het WK 2018

Spaanse regering stelt voetbalfans gerust na FIFA dreiging van schorsing voor het WK 2018

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De FIFA is kwaad op de Spaanse regering en heeft in een brief gedreigd met uitsluiting van het wereldkampioenschap in Rusland volgend jaar. Volgens de Spaanse media heeft de Spaanse voetbalbond (RFEF) vrijdagmorgen een schrijven ontvangen waarin staat dat de overheidsinmenging binnen de verkiezingsprocedures van de bond niet op prijs wordt gesteld en dat dit kan leiden tot uitsluiting van het WK.

Spanje zou volgens de FIFA eventueel geschorst kunnen worden waardoor deelname aan het WK 2018 in Rusland uitgesloten zou zijn. Het voetballand zou binnen de wereldvoetbalbond geschorst kunnen worden in alle competities waaronder dus ook het komende WK. De brief wordt door de Spaanse media als een reactie gezien op de hele Villar-affaire die afgelopen zomer na jarenlang de baas te zijn geweest bij de Spaanse voetbalbond gearresteerd.

José-María Villar werd door de politie aangehouden vanwege corruptie en financiële fraude. Sinds het aanhouden wordt de voetbalbond in Spanje geleid door Juan Luis Larrea maar vanuit de Spaanse regering zou gepusht zijn om nieuwe verkiezingen voor de voorzitterspositie uit te schrijven en daar is de FIFA niet blij mee. Een voetbalbond dient de zaken intern op te lossen en de overheid mag zich daar niet mee bemoeien aldus de FIFA schrijft de krant El Pais. Binnenkort zal een delegatie van zowel de FIFA alsook de UEFA naar Madrid reizen om de situatie ter plaatse te bekijken.

De kans dat er daadwerkelijk een schorsing komt van het Spaanse elftal is erg klein en daarom roept de Spaanse regering ook op tot kalmte bij de voetbalfans. Maar stel dat Spanje wordt uitgesloten dan zal Italië de plaats van Spanje innemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. De PP probeert al sinds den beginne overal de vinger in de pap te krijgen, enkel zo kunnen ze de nieuwe verkiezingen weer winnen. Vooral het gene waar veel geld in omgaat moet onder het bewind van de PP zodat de eigen zakken heerlijk gevuld kunnen worden. Helaas voor de PP begint die bemoeienis steeds meer op te vallen. Al denk ik dat dit nog altijd niet genoeg is om de PP te laten vallen, al die bejaarden die alles maar geloven en niet beter weten zullen nog altijd voor de PP stemmen. Het nare nieuws daarbij is dat er steeds meer ouderen komen t.o.v. jongeren dus een verloren strijd. Op deze manier kan de PP aan de macht blijven en zo heel veel geld weg sluizen ten koste van de bevolking en de EU kijkt gewoon lekker toe.

  1. Misschien nog even goed je eigen reactie lezen Leo?
   Stel dat je gelijk hebt? En ik zeg stel.
   Wat zou de PP er bij winnen als Spanje van alle FIFA competities wordt uitgesloten? Vloeit er dan meer of minder geld naar de Spaanse liga en de Spaanse bond?
   Minder, want minder geld voor de televisie rechten, minder sponsor inkomsten, minder uitgaven door de clubs en dus ook minder belasting inkomsten.

   Het zou een aardige tik in het gezicht van het totale Spaanse voetbal zijn als de FIFA de ballen had om het te doen. Want laten we wel wezen, was die in welk willekeurig Afrikaanse land aan de hand, dan waren deze nu geschorst geweest. Feit is gewoon dat de FIFA liever Spanje niet eruit zet, omdat het ook de FIFA geld kost. En de hoge FIFA heren (dames zie ik er vrijwel nooit helaas) steken nu gewoon wat extra steekpenningen in de zakken om Spanje met rust te laten.

   Op zich is het natuurlijk van de zotte, dat een corrupte organisatie als de FIFA een ander corrupt orgaan, de Spaanse voetbalbond, op de vingers gaat tikken. Dat die Spaanse bond weer door de algemene corrupte Spaanse politiek een bepaalde hoek in wordt geduwd is dan helemaal grappig. Nou ja grappig, helaas is het zo. We zijn het echt allemaal wel eens dat corruptie overal meer dingen stuk maakt dan dat het goed doet. En nu ik mijn stukje zo terug lees, gaat de lol er ook wel af eigenlijk.

   Maar goed, lang verhaal kort, ik snap je opmerkingen heel goed Leo, maar als je de illusie hebt dat het alleen bij de PP voorkomt de graaicultuur en de corruptie, dan moet je toch echt beter rondkijken. In Andalusia staan 22 mensen terecht voor corruptie etc. vrijwel allemaal PSOE mensen. Bij de Catalanen is het niet beter, de regio partijen daar, vrijwel allemaal corruptie schandalen en verdachten in die partijen. Helaas is het zo, we hopen allemaal dat het zal veranderen, maar snel zal dat proces niet gaan. Overal wordt de zittende macht uitgedaagd, maar als puntje bij paaltje komt, zit overal nog de oude garde op de hoogste plaatsen.
   Frankrijk heeft een kleine ommekeer gehad, maar daar is het nog altijd een puinhoop. Wie gaat in Spanje de kar trekken op een positieve manier??
   Wie het weet, mag het zeggen.

   1. Helemaal met je eens Juan, want wie de verkiezingen op 21D in Catalunya ook wint, die moet niet schrikken als hij/zij een kastdeur open trekt. Dan vallen de financiële lijken ineens bij bosjes uit de kast. Blijkbaar heeft men hier al jaren het idee gehad dat de afscheiding er nu wel door zou/zal komen en heeft men dus van tevoren de pot met goud al grotendeels leeg gegraaid. Dit zou dan wel “eventjes” worden bijgevuld zodra ze verlost zijn van dat vermaledijde Madrid.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken