skip to Main Content

Lokaal huren aan de Costa Dorada? Geen enkel probleem, er is genoeg keuze

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – (Redactie) Daar waar het enkele jaren geleden onmogelijk was om nog een maand voordat de zomer, met de start van de Semana Santa (Pasen), begint een winkelruimte, bar of restaurant te huren, is dat nu geen enkel probleem meer. In de belangrijkste vakantieplaatsen zoals Salou, Cambrils en La Pineda staan nog tientallen lokalen leeg en kan er nog volop gehuurd worden, tegen behoorlijke prijzen, dat wel. Precies die hoge huurprijzen is het probleem.

De laatste jaren zijn de verkopen, mede vanwege de economische crisis, achteruit gegaan maar zijn de hoge huren van de lokaals hetzelfde gebleven en in meerdere gevallen zelfs duurder geworden. Aangezien de gemeente Salou niet wil dat de helft van de lokalen de hele zomer leegstaat, hebben zij reeds contact gezocht met de eigenaren van de panden om te verzoeken de huurprijzen aan te passen aan de tijden waarin we leven, met andere woorden flink naar beneden. Of de huurbazen dat ook daadwerkelijk zullen doen is een ander verhaal. Met het verlagen van de huurprijzen hoopt de gemeente meer ondernemers naar de stad te krijgen.

Wie nu door de Calle Carles Buigas, Avenida del Principat de Andorra, Calle Zaragoza of de boulevard Paseo Jaume I loopt ziet tientallen borden op de ramen hangen met daarop de teksten te huur of te koop. Op sommige plaatsen zijn de huren extreem hoog zoals op de Paseo Jaume I 120.000 euro voor een zomerseizoen of 7.000 euro per maand in de Calle Carles Buigas. Helaas zijn de huurbazen verwend geraakt de laatste jaren aangezien er grif betaald werd voor de lokalen, met name de Pakistanen die de lokaals graag huurden end e bedragen op de een of andere manier wisten op te hoesten. Mede vanwege de hoge huurprijzen van lokaals zijn ook al diverse Nederlandse en Belgische ondernemers met hun activiteiten gestopt, het is gewoon niet meer te betalen.

Cambrils

Daar waar in Salou de huurprijzen hetzelfde blijven of zelfs soms duurder worden, is het in het nabijgelegen Cambrils een ander verhaal. Hier zijn de huurprijzen van de lokalen in met name de haven van Cambrils met zo’n 25 tot 30 procent gedaald waarbij een lokaal van zo’n 100 vierkante meter zo rond e 1.400 euro per maand kan kosten terwijl dat in het jaar 2000 nog 2.000 euro per maand was. De enige plaats waar de huurprijzen bijna niet zijn veranderd is de eerste kustlijn, maar dat komt mede doordat er hier maar weinig lokalen te vinden zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend