skip to Main Content
Het verrassende Nederlandse boerenkool-brood van Mercadona

Het verrassende Nederlandse boerenkool-brood van Mercadona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Het verrassende boerenkool-brood van Mercadona

Boboli Benelux BV

VALENCIA – Alle supermarkten in Spanje passen zich aan de zomer aan en de typische zomerproducten zoals de gazpacho en verschillende ijssoorten komen weer tevoorschijn. Soms vallen producten echter op en als Mercadona in Spanje iets nieuws brengt dan schrijft de media er ook over. Dit keer heeft de Valenciaanse supermarktketen verrassend afbakbrood op de markt gebracht.

Lekker in Spanje op een terrasje, plankje kaas, lekkere Jamón Ibérico en wat paté of tortilla de patata en dan natuurlijk een lekker wijntje … het ultieme zomergevoel. Daar hoort ook brood bij maar verras je gasten of familie eens met een ander soort brood. Dat kan want Mercadona heeft afbakbrood op de markt gebracht met verrassende smaken.

Pikant detail is dat deze speciale broden uit Nederland komen. De verrassende broden worden gemaakt in Bunschoten door Boboli Benelux bv wat deze broden voor de Nederlanders natuurlijk extra speciaal maakt. De speciale broden worden gemaakt als “veggies” en meer informatie is ook op deze website in het Nederlands te vinden.

Smaken

Het gaat om brood wat een Italiaans recept heeft en lijkt op de Focaccia broden maar dan met smaken die men zelfs in Italië niet heeft. Mercadona heeft vijf smaken op de markt gebracht, te weten pompoen (calabaza), wortel (zanahoria), rode biet (remolacha), bloemkool (coliflor) en … boerenkool (kale).

Prijzen

Volgens deze website worden de afbakbroden aangeboden in pakketjes van twee stuks voor 1,55 euro maar op de website van de nieuwe Mercadona online winkel staan ze voor 1,40 euro per stuk.

De redactie heeft het speciale brood nog niet in de schappen zien staan dus … als er een lezer is die het wel gezien heeft en beter nog, geproefd heeft, laat het ons en de lezers weten door middel van een reactie op dit artikel 🙂

Ingrediënten en bereiding boerenkool-brood

Harina de trigo (tarwebloem), 38% kale (boerenkool), aceite de nabina (koolzaadolie), harina de arroz (rijstmeel), sal (zout), aceite de girasol (zonnebloemolie), conservante (conserveermiddel) E281.

Kan sporen van huevos (eieren), soja (soja), leche (melk), mostaza (mosterd), sésamo (sesamzaad), sulfitos (sulfiet) en altramuces (Lupinebonen) bevatten.

Bereiding: zonder verpakking gedurende 8-10 minuten in de oven op 180 graden. Kan ook in de broodrooster bereid worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. wij bakken ons brood in broodmaschiene al jaren aangekocht bij lidl en bloem koop ik in een nederlands winkeltje in Nerja

  2. Het is best mogelijk dat deze broodjes lekker zijn maar iets hemels dat met geen woorden te beschrijven is zullen ze ook wel niet zijn. Ik vind het kopen ervan hier in Spanje onverantwoord om minstens deze twee redenen:
    1) Ecologisch: basisvoedsel dat van minstens 2.500 km ver moet komen, per vliegtuig of per koelwagen. Als je dat niet onverantwoord vindt klaag dan zeker nooit over het milieu.
    2) Economisch: 1,4 € voor één broodje ! Zou ik minister zijn dan kwam daar meteen 1,4 € bij: Snobismetax.

  3. Ik heb al vele malen boerenkool brood van Mercadonna Moraira gekocht en gegeten. Het afbakken heb ik alleen in de broodrooster gedaan wat heel goed bevalt. Heel lekker bij de tapas, of gewwon wat stukjes met krullen parmenzaanse kaas of met een knipoog naar de boerenkoolstampot met een stukje rookworst en een beetje mosterd. De prijs is inderdaad €1.40 per stuk (zit ook maar per één stuk verpakt). Vrienden die het bij oms gegeten hebben vonden het ook lekker en kopen het sindsdien ook.

    1. Precies ! Lekker stokbrood. Hou toch op met dat aftandse crisis-voedsel uit Holland. Eet wat Spanje biedt en je leeft als god in….ehhh….Spanje !

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken