skip to Main Content
Mercadona wil nieuw logistiek centrum exclusief voor de online verkoop in Barcelona openen
Mercadona.es

Mercadona wil nieuw logistiek centrum exclusief voor de online verkoop in Barcelona openen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Mercadona online verkoop logistiek centrum Barcelona

Mercadona.es

BARCELONA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is afgelopen 21 mei begonnen met de proefperiode van de nieuwe online supermarkt. Deze geheel vernieuwde webwinkel is gedurende onbepaalde tijd alleen te gebruiken in bepaalde wijken van de stad Valencia. Speciaal voor de nieuwe online super heeft Mercadona een nieuwe website en nieuwe smartphone app gemaakt en daarnaast een nieuw distributiecentrum in Valencia gebouwd. Daar moet in 2020 een Barcelona vestiging bijkomen.

Volgens de krant Europa Press zal het nieuwe distributiecentrum wat exclusief voor de online verkoop gebruikt wordt, gelegen zijn op een perceel in het gebied wat bekend staat als Zona Franca in Barcelona. Daar moet op een grondgebied van 20.000 m2 een distributiecentrum van 10.500 m2 komen te staan. In Valencia staat nu een logistiek centrum van 13.000 m2.

Volgens de Catalaanse televisie TV3 zal dit nieuwe distributiecentrum in 2020 open moeten gaan waarna de verkoop via de online supermarkt in Barcelona ook van start kan gaan. Meer informatie omtrent de start van de webwinkel in de hele stad of delen van Barcelona is nog niet bekend.

Webwinkel Valencia

Als je de nieuwe webwinkel van Mercadona alvast wilt testen dan kan dit op deze manier. Men dient op de website mercadona.es een postcode in te vullen waarna de inwoners van bepaalde wijken in Valencia naar de nieuwe webwinkel gestuurd worden en de rest van Spanje naar de oude webwinkel. Het is overigens mogelijk om op de website de talen Engels en Duits te kiezen mocht het met het Spaans (español) niet lukken.

Testen

Om de nieuwe webwinkel te testen kan men op mercadona.es bijvoorbeeld de postcode 46002 (centrum Valencia) invullen waarna men weliswaar naar de nieuwe webwinkel (de testversie tienda.mercadona.es) omgeleid wordt maar geen boodschappen kan doen. Op de hoofdpagina kan men als eerste de nieuwe artikelen zien en bovenin de “Categorias” link waar alle artikelen onderverdeeld staan in categorieën.

Smartphone app

Als men op de telefoon of tablet naar de nieuwe webwinkel gaat wordt de koper gevraagd de smartphone app te downloaden via de Google Play app store voor Android telefoons en de Apple winkel voor iPhone gebruikers. Om de app te testen dien je weer de postcode 46002 (centrum Valencia) in te vullen waarna men de app kan gebruiken maar niets thuis kan laten bezorgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken