skip to Main Content

Treinreizigers weten weer dat ze in Málaga zijn

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Vijf jaar na de opening van het destijds volledig vernieuwde centrale station van Málaga, is eindelijk de naam van de provinciehoofdstad eraan toegevoegd.

Jarenlang zagen de vijf miljoen reizigers die jaarlijks op het station kwamen feitelijk nergens aan dat ze in Málaga waren. Niet op de treinkaartjes, niet in de stad op de bewegwijzering en niet op de perrons. Overal stond slechts ‘estación María Zambrano’.

Het station werd vernoemd naar de gelijknamige beroemde filosofe en is gelegen naast het grote winkelcentrum Vialia in het centrum van de Zuid-Spaanse provinciehoofdstad. Sinds de opening klaagden honderden Malagueños over de bevreemdende afwezigheid van de naam van hun stad.

Kostbaar

De operatie was omvangrijk en kostbaar, omdat overal, zowel fysiek als op internet, de naamswijziging moest worden doorgevoerd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend