Ongekend in Spanje: Dierenasiel heeft geen honden meer

Ongekend in Spanje: Dierenasiel heeft geen honden meer
Beeld: Siempre Fiel / Facebook

Ongekend in Spanje: Dierenasiel heeft geen honden meer

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SALAMANCA – Iedereen weet inmiddels wel hoe de situatie over het algemeen is met de honden en die gezelschapsdieren of honden van jagers die op straat gezet worden. Dat is nog steeds een groot probleem en dierenopvangcentra en asiels zitten propvol maar in Salamanca heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat er geen enkele hond meer in de opvang is en er lege kooien te zien zijn.

Het asiel Siempre Fiel in Salamanca heeft afgelopen donderdag aangekondigd dat ze geen honden meer hebben en dat alle dieren ze hadden geadopteerd zijn de laatste dagen en weken. Volgens het asiel heeft de noodtoestand voor hen veel goeds geleverd omdat veel families in Salamanca en omgeving besloten een hond te adopteren.

Maar nu komt de vraag: Hebben die families dat gedaan omdat ze zo graag een gezelschapsdier wilden hebben of hebben ze dat gedaan om een geldig excuus te hebben om met de hond te gaan wandelen en zo het thuisisolement kunnen doorbreken.

Zoals bekend mag men met de hond wandelen tijdens de huidige noodtoestand waarbij 47 miljoen inwoners van Spanje thuis moeten blijven. Maar op die regel zijn uitzonderingen zoals het wandelen met de hond. Dat dient altijd dichtbij huis te gebeuren, alleen dus niet met zijn tweeën of met kinderen etc.

Die situatie heeft er al voor gezorgd dat er honden te huur werden aangeboden op diverse platformen in Spanje en nu is de kans groot dat families ervoor kiezen om een hond te adopteren. Maar wat gebeurt er na het thuisisoloment? Worden de honden dan weer op straat gezet?

Volgens het dierenasiel Siempre Fiel hebben zij met zorg alle families geselecteerd en zorgvuldig gekeken naar de situaties van deze adopteerders. Dat heeft Siempre Fiel onder andere gedaan door vragenformulieren waarna er interviews plaatsvonden en men families kon kiezen.

In andere asiels heeft men tijdens de noodtoestand een verbod op het adopteren van honden aangenomen om er zeker van te zijn dat er geen misbruik wordt gemaakt van de dieren.

UPDATE: Na de publicatie in de kranten moest Siempre Fiel enkele zaken rechtzetten zoals dat er maar 10 honden in adoptie zijn gedaan waarvan 5 naar vrijwilligers van het asiel. Daarnaast gaat het volgens het asiel niet om adopties maar om thuis-opvang waarvan een groot deel reeds voor de noodtoestand al thuis werden opgevangen door de betrokken personen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.