skip to Main Content
Guardia Civil opent vuur op vluchtende man in Rojales, Alicante *UPDATE*

Guardia Civil opent vuur op vluchtende man in Rojales, Alicante *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De Guardia Civil politie is in de gemeente Rojales in de provincie Alicante dinsdagavond een zoektocht begonnen naar een wegvluchtende man. Dit individu reed met zijn auto bij een routinecontrole bijna een agent omver en heeft voor schade aan een patrouillewagen gezorgd. De agenten openden het vuur op de vluchtende auto die ergens tegenaan reed waarna de man er al rennend vandoor ging.

UPDATE: Volgens de Guardia Civil gaat het bijna zeker om een “gewone crimineel” die wegvluchte van de politiecontrole. Er wordt dus niet gesproken over een terrorist of iets dergelijks waar deze zaak dan ook niet mee gelinkt wordt door de politie. De man reed na het vluchten tegen de muur van een woning in de Mil Palmeras wijk in Rojales en ging te voet verder. De auto waarin deze persoon (sommigen spreken over twee personen) zat was in Castellón gestolen en had daarnaast valse nummerborden. De politie gaat ervan uit dat het om een crimineel gaat die verbonden is met het drugscircuit. De gewonde chauffeur van de auto is nog steeds niet gevonden.

De auto van de vluchtende man kwam na de geloste schoten van de Guardia Civil agenten abrupt tot stilstand tegen een muur. De chauffeur, die volgens de agenten gewond raakte aan zijn gezicht, ging te voet verder. Er wordt nog naar deze persoon gezocht. Later bleek tevens dat de nummerplaten vals zijn. Blijkbaar was de man eerder ook al bij een incident met de politie betrokken waarbij de man gewond raakte omdat er drie keer op hem geschoten was.

De man reed in een auto toen hij op de weg van Rojales naar Pilar de la Horadada verrast werd door een een verkeerscontrole van de Guardia Civil. In plaats van te stoppen gaf hij vol gas en reed hij bijna een agent omver en veroorzaakte hij schade aan een politieauto. De auto kwam tot stilstand tegen een muur langs de weg, zoals opde foto te zien is. Het gaat om een zwarte Renault Laguna die nummerboden had van de provincie Castellón waarvan dus later bleek dat deze vals waren.

Nadat de man met zijn auto vluchtte openden de agenten het vuur. Op het moment van schrijven is de politie nog op zoek naar de mysterieuze man.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Ik en vele anderen vinden in het kader van niet alleen op de wereld.! Het gaat niet goed in de EU. Dat is wel duidelijk en helder , waar moet de oplossing vindbaar kunnen zijn. In vormen van repressief handelen of een plan van aanpak in het geheel een totale controle van iedereen die in Spanje aanwezig is. Klinkt misschien hard in de oren. Maar nu de feiten op een rij. De tragische gebeurtenissen volgen elkaar op in Spanje en ook elders in de EU. De bekende emmer is overvol en de druppels gieten nu over de rand heen. Het toerisme loopt flinke deuken op. De problemen worden merkbaar onder de toeristen. Wat dom en uitzichtloos . Nee niet bijdehand . Wat voor leven is dit onder de dreiging van terreur en criminelen. Niet meer te aanvaarden en zeker niet in mijn beleving te accepteren. In het ISS Ruimtestation kijkt men naar beneden en voelen zich tot tranen toe beroerd. En vragen zich af moet ik daar weer naar terug.

 2. Beste Harry Brink,
  Ik lees met aandacht alle artikelen en reageer er sporadisch op, mijn man daarentegen veel meer.
  Van mij krijg je gedeeltelijk gelijk.
  Om nu de mensen “laaggeletterden en narcisten” te noemen is mijn inziens een stap te ver. Niemand is volmaakt, tenzij u natuurlijk.
  Mijn diploma tegenover jouw diploma? Proberen?
  mvg. Chris

  1. Beste Chris,

   Gewoon goed lezen. Ik generaliseer niet. Er staat niet dat alle mensen die reageren laaggeletterd of narcistisch zijn. Maar gezien de talloze taal- en spelfouten kan ik niet anders dan constateren dat er soms sprake is van laaggeletterdheid. En dan heb ik het nog niet eens over de toon en het stuitende gebrek aan respect, niet alleen in deze rubriek, maar ook in andere digitale publicaties.
   Verder: sommigen (nee, niet allen) laten maar al te graag blijken zichzelf belangrijk te vinden door te reageren om te reageren.
   En dan nog dit: ik heb de HBS afgemaakt. Daar leerde je nog dat beheersing van je moedertaal essentieel is. Een foute verbuiging? Dan maximaal een 5.

 3. Willy (waarom geen achternaam?) heeft mijns inziens volkomen gelijk. Rubrieken als deze verworden meer en meer tot een toneel voor laffe (want anonieme) laaggeletterden en narcisten. Onverwijld kappen ermee.
  Overigens alle lof voor het initiatief om Spanje dichterbij te brengen.

  1. mijn achternaam mag je kiezen : vandebroucke, vanlerberghe, boonen, verhoost of tom poes
   het gaat je geen bal aan of de mensen dat willen of niet
   tis gemakkelijk he, mijn naam is Harry Brink, ja we gaan het ook maar geloven zeker?
   hbs afgemaakt : sukkel!

   1. je bent nogal rap zeg om mijn reactie weg te doen…..beste vriendjes met pieter of fran of carlos of moreno of hoe ze zichzelf willen heten, ik zeg mijn gedacht en ben gene die u gat uitlikt en ik zal lezen wat ik wil en moest het u niet aanstaan blokkeer mij dan geen probleem, ander mail adres gebruiken net zoals die anderen hier maar ben geen lafaard en zeg waar het op staat, u blijkbaar niet!
    diene pieter of hoe hij zichzelf voorstelt, zijn achternaam is waarschijnlijk van der meulen of van koten allezins nen ollander, wie is hier dan de onozelaar ha ha ha

  2. Het is niet de bedoeling dat we alle reacties zomaar gaan verwijderen, dat is niet eerlijk want iedereen mag een mening hebben. Degene die veel zeuren etc. hebben vaak niets beters te doen en dus vervelen ze zich en plaatsen ze vaak rare en onnozel reacties haha. Als die personen moeite hebben met SpanjeVandaag en de manier waarop we schrijven nodigen we ze uit om ergens anders naartoe te gaan. We verplichten niemand om SpanjeVandaag te lezen dus …

 4. Redactie dit hebben jullie gemist !
  Spanjevandaag.com is een mooi initiatief maar er komen steeds meer en meer jannen en jossen en andere onnozelaars in de reacties.
  “De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.”

  Gooi die misbruikers er meteen uit.

  1. Het is niet de bedoeling dat we alle reacties zomaar gaan verwijderen, dat is niet eerlijk want iedereen mag een mening hebben. Degene die veel zeuren etc. hebben vaak niets beters te doen en dus vervelen ze zich en plaatsen ze vaak rare en onnozel reacties haha. Als die personen moeite hebben met SpanjeVandaag en de manier waarop we schrijven nodigen we ze uit om ergens anders naartoe te gaan. We verplichten niemand om SpanjeVandaag te lezen dus …

 5. 3x tegen een muur, 6 vlase nummerplaten? Volgens mij gaat er iets niet goed?

  1. Vlase? Wat ben jij een grapJan, vooral omdat je onder mijn naam iets op dit forum plaatst!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken