skip to Main Content
Telefonica praat met Amazon om Prime Video op te nemen in Movistar+
Archieffoto

Telefonica praat met Amazon om Prime Video op te nemen in Movistar+

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Movistar+ en Amazon Prime Video wellicht samen

Archieffoto

MADRID – Nadat eerder al bekend werd dat Telefonica voor Movistar+ alle voetbalrechten heeft gekocht voor meer dan 4 miljard euro en een samenwerking zal aangaan met Netflix om het Amerikaanse online video streaming platform op te nemen binnen het Movistar+ netwerk komt nu het nieuws dat men ook praat met Amazon.

Het Amerikaanse online warenhuis heeft een eigen “netflix” in afgeslankte vorm met de naam Prime video, een service die geldig is voor alle Prime klanten van Amazon en waarop films, series en documentaires te zien zijn. Prime Video heeft ook eigen producties zoals Netflix en Amazon wil dat verder gaan uitbreiden in de toekomst.

Amazon heeft daar echter een gedegen netwerk voor nodig om bij zoveel mogelijk Spaanse huishoudens op de TV te komen. Movistar+ is de meest gebruikte dienst in Spanje en heeft 4,5 miljoen klanten wat dus een uitstekend platform voor Prime Video kan zijn.

Netflix

Eind mei kondigden de eigenaar van Netflix en de president van Telefonica via een komisch bedoeld Twitterbericht aan dat beide bedrijven vanaf eind 2018 samen gaan werken. Dat houdt in dat vanaf 2019 Movistar+ klanten via de bekende decoder ook naar de Netflix inhoud kunnen kijken. Dat zal echter niet gratis zijn en men dient nog steeds voor Netflix te betalen maar het maakt het kijken van Netflix wel makkelijker voor veel mensen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ik heb movistar maar ook amazon prime (slechts 19,95 euro voor 1 jaar). Kan het aanbevelen. Houd mijn hart vast voor als het bij movistar komt, zal wel een stuk duurder worden.

    1. Nee, ik denk het niet. Het blijft gewoon bestaan maar Prime Video is nu moelijk te bekijken voor veel mensen op de televisie, met de decoder van Movistar zou dat, net zoals voor Netflix, makkelijker zijn. Ik probeer wel eens Prime Video via Chromecast te kijken maar dat gaat niet altijd goed dus … dan maar weer op de tablet wat natuurlijk minder gewenst is als je op de bank thuis zit 😉

      1. Het is enkel interresant als je het op je TV kunt bekijken. Chromecast leuk maar er is te veel storing op het draadloze gebeuren. Hier staat er maar 1 modem in de hele buurt die iedereen stoort en er voor zorgt dat er zelfs netwerk problemen komen. Hier gaat altijd alles goed tot dat huis weer bezet is en ze die rotte router aanzetten en dan kun je draadloos gewoon vergeten.

      2. Meeste TVs hebben toch een netwerkaansluiting tenzij je een oude hebt. Klein PCtje eraan hangen (kost ongeveer 150 eur) draagbaar toetsenbord, en je kunt alles op je scherm, youtube, internet, prime video.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken