skip to Main Content

Barcelona is een nieuw winkelcentrum rijker: Las Arenas

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Op donderdag 24 maart 2011 gaat er in Barcelona een nieuw winkelcentrum open, Las Arenas. Dit winkelcentrum zal meteen ook de mooiste en uniekste van de stad worden aangezien het gelegen is in een oude Plaza de Toros, een stierenvechtersring, gelegen aan de Plaza de Espanya, nabij de magische fonteinen van Barcelona.  De bouw en renovatie van het oude stierenvechtersring naar een modern en uniek winkelcentrum heeft jaren geduurd en is enkele malen vanwege financiële problemen onderbroken geweest.

Las Arenas heeft het bedrijf Metrovacesa minstens 70 miljoen euro gekost, een enorm bedrag voor een winkelcentrum maar wel eentje die absoluut de moeite waard zal zijn bij een bezoek aan de Catalaanse hoofdstad. Het winkelcentrum zelf bestaat uit zes verdiepingen waarvan er drie bedoelt zijn voor de 116 winkels en drie voor diverse activiteiten zoals bars, restaurants, een bioscoop een sportcentrum, een concertzaal en het Rock museum van Barcelona.

Onder de winkels valt op dat naast een Fnac ook de bekende merken Desigual, Mango en Calvin Klein aanwezig zullen zijn en de achtste Nespresso winkel van de stad. De winkels van de Inditex grep, te weten Zara en Berschka bijvoorbeeld zullen echter niet te vinden zijn in het complex vanwege het feit dat de winkelruimtes wat betreft oppervlakte niet groot genoeg waren voor hen. Onder het complex bevinden zich tevens een Mercadona supermarkt en een parkeerplaats van vier verdiepingen met ruimte aan 1.250 auto’s en 500 motoren/scooters.

Het nieuwe winkelcentrum zal zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken aangezien het een opvallend gebouw is, gebouwd in het jaar 1900 en waar de laatste stierenvechterswedstrijd in 1977 werd gehouden. Na jaren van verwaarlozing is dan eindelijk het verval voorbij en is het Las Arenas winkelcentrum een feit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend