Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Mogelijke vertragingen of annuleringen door staking personeel Ryanair op vliegveld Alicante

ALICANTE – Het personeel wat de afhandeling doet voor alle vluchten van Ryanair op het vliegveld Alicante-Elche gaat staken. De werkonderbreking staat gepland voor woensdag 22 februari en kan van invloed zijn op in ieder geval zeven Ryanair vluchten die dag. In principe gaat het niet direct om personeel van Ryanair maar om werknemers van het door de Ierse vliegmaatschappij ingehuurde bedrijf Lesma Aviation.

De werknemers van het bedrijf gaan op woensdag 22 februari gedurende 2 uur en 30 minuten het werk neerleggen waardoor er problemen zoals vertragingen en/of annuleringen kunnen ontstaan bij zeven tenminste Ryanair vluchten. Er wordt gestaakt omdat de werkomstandigheden niet echt optimaal zijn met een gemiddelde werkweek van 10 uur en slechts een salaris van 300 euro of minder per maand. Daarnaast dienen de werknemers hun eigen uniform te betalen.

Onder de getroffen Ryanair vluchten kunnen ook routes zijn die vanaf het vliegveld Alicante-Elche richting Eindhoven of Maastricht gaan en vluchten richting Brussel-Zaventem en Brussel-Charleroi (dit is echter niet bevestigd). Het gaat in het geval van deze korte staking om vluchten die ‘s-morgens vertrekken vanaf het vliegveld van de Costa Blanca waardoor er wellicht duizenden passagiers niet kunnen vliegen of later zullen vertrekken dan normaal.

De gevolgen van deze korte staking kunnen zelfs nog groter worden als ook het personeel wat direct met de Ryanair vliegtuigen te maken heeft en ook direct door de Ierse vliegmaatschappij is aangenomen meedoet met de staking. Het personeel wat in ieder geval het werk zal neerleggen gedurende 2 uur en 30 minuten is van het bedrijf Lesma Aviation wat zich voornamelijk bezighoudt met de facturering en het tot het vliegtuig toelaten van passagiers.

Sinds 2 december 2015 is Lesma Aviation door Ryanair ingehuurd om alles af te handelen op het vliegveld van Alicante-Elche (en andere vliegvelden in Spanje) en sindsdien wordt er steen en been geklaagd door de medewerkers. Bijna alle klachten hebben te maken met de werkomstandigheden, salarissen en werkdruk, met name gedurende de zomermaanden wanneer het extra druk is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Iedereen heeft kritiek op Ryanair ,niemand is verplicht met deze maatschappij te vliegen .Waarom zijn dan toch maar alle vluchten vol geboekt ??

  1. Ik vlieg tegenwoordig alleen nog maar tussen Spanje en Nederland/België met Ryanair en dat bevalt elke keer steeds beter. Laatst zat ik in een compleet nieuw vliegtuig, meer beenruimte, moderner en beter als menig andere maatschappij die ik ken. Maar ja, dat is een persoonlijke mening 🙂

 2. Ik kan me vergissen, maar 10 uur per week werken voor €300 per maand is vrij gangbaar in Spanje. Natuurlijk wil iedereen altijd meer verdienen, maar in dit geval kan dat wellicht beter geregeld worden door meer te gaan werken !?

 3. Wij vliegen vier augustus naar Barcelona Reus met Ryanair voor 175 per persoon enkele reis met een koffer. Dus soms hebben ze best markt conforme prijzen. Helaas.

  1. Barcelona Reus??
   Hahahaha, ook weer zo’n smerige truc van Ryanair. Een luchthaven die 100 km verderop ligt bij Tarragona, om dat als Barcelona te verkopen! Ik zou zeggen: mijden dit door en door vreselijke bedrijf.

 4. Niet iedereen heeft de keuze om wel of niet te reizen met Ryanair als er geen andere maatschappijen op dat traject vliegen, je vliegt echt niet voor je plezier met 2 1/2 uur schreeuwerige reclame aan je hoofd!!!
  Het zou fijn zijn als Spanjevandaag nog vóór de 22/2 kan doorgeven welke vluchten vertraagd zullen zijn / afgelast worden. Dat scheelt een hoop gedoe met afhaalmogelijkheden op de eindbestemming.

 5. Genoemde werktijden en salaris is pure slavernij!
  Valt me nog mee dat de tent niet eerder plat is gegooid.
  Ook iets om te overwegen als u een kaartje koopt bij Ryanair. Dit bedrijf staat voor armieterige arbeidsomstandigheden ! Vliegen voor €20,- . Als je er over nadenkt KAN dat gewoon niet! En dit zijn dus de gevolgen.

  1. Dag Frank,
   Natuurlijk is er sprake van systematische uitbuiting van personeel. Maar je opmerking van die lage ticketprijzen staan er ook dure tickets tegenover en de Ryanaircomputer maakt daar toch een mooi gemiddelde ticket voor.
   Ryanair krijgt nogal wat subsidies van de vliegvelden waarvan ze aankomen en vertrekken.
   Daarnaast parkeertickets, bustickets, autoverhuur, hotelboekingen etc.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!