Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

VOETBAL: FC Barcelona wint 26e Copa del Rey titel van Athletic Bilbao

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

VOETBAL: FC Barcelona heeft vrijdagavond haar 26e Copa del Rey beker weten te winnen. In het Vicente Calderón stadion in Madrid waren de Catalanen te sterk voor de Basken van Athletic Bilbao en werd het 3-0. Voor trainer Guardiola was het de laatste wedstrijd en een beter einde had hij zich niet kunnen wensen met zijn veertiende titel.

De wedstrijd begon, zoals te verwachten was, met een groot fluitconcert tijdens het Spaanse volkslied. Daarvoor werd ook al de presidente van de regio Madrid, Esperanza Aguirre, uitgescholden voor haar opmerkingen voor de wedstrijd. Vanaf het begin was Barcelona de sterkste en begon meteen met de aanval.

Doelpunten

Het eerste doelpunt viel meteen al in de tweede minuut door een schot van Pedro. In de 19e minuut wist Messi met een prachtig doelpunt de tweede treffer te maken wat gevolgd werd door het derde doelpunt in de 24e minuut door Pedro die dankbaar gebruik maakte va een fout van de Baskische verdediging. In de tweede helft werd weliswaar door beide teams op de doelen geschoten maar werden er verder geen doelpunten meer gemaakt.

Titels

Voor trainer pep Guardiola was het de veertiende titel die hij in de afgelopen vier jaar bij elkaar heeft weten te halen met zijn team. Het was daarnaast zijn tweede Copa del Rey titel aangezien hij in 2009 ook al van Athletic Bilbao wist te winnen met 4-1, dat was toen het jaar van de zes titels.

In totaal heeft FC Barcelona nu 26 keer de Copa del Rey weten te winnen en is daarmee de lijstaanvoerder wat betreft titels. In totaal heeft FC Barcelona 36 keer in de finale gestaan waarna Athletic Bilbao volgt met tevens 36 finaleplaatsen en beide teams slechts worden overtroffen door Real Madrid met 37 finaleplaatsen. Toch heeft FC Barcelona de meeste titels in de Copa del Rey competitie met 26 bekers gevolgd door Athletic Bilbao met 23 bekers en Real Madrid met 18 bekers.

De laatste keer dat Athletic Bilbao de Copa del Rey wist te winnen was in 1984. Real Madrid wist de beker in 2011 te winnen in een finale tegen FC Barcelona die voor de beker van dit jaar voor het laatst de beker had gewonnen in 2009.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)